Claudia Molitor Listen To My World

U bent hier

Claudia Molitor

10.03.2022 to 13.03.2022
Listen To My World

Listen to my World

Audiovisuele installatie 

Doorlopend van 10 tot 13 maart in De Kreun

Donderdag 10 & vrijdag 11 maart: 12u - 17u

Zaterdag 12 & zondag 13 maart: 12 - 16u

“Ik hoop zo hard dat ik kan studeren en dat de inspanningen en opofferingen die mijn moeder maakte opbrengen. Ondertussen zijn we vier jaar in België en hebben we nog steeds niets…” – Razane, 17 jaar,  vluchtte uit Libanon

Listen to my World. Artiest en componist Claudia Molitor maakt van haar titel bewust geen vraag, maar bijna een eis. Met dit werk wil ze de stemmen laten horen die in onze maatschappij dreigen verloren te gaan. Bij gebrek aan macht en platform klinken ze niet luid genoeg.

Festival Kortrijk wordt de première van het project dat langs verschillende Europese steden reist en bestaat uit een audiovisuele installatie, website en publicatie. Adele Jones, Marisa De Picker, Pauliina Näsänen, Salam Susu en de Kortrijkse Razane komen aan het woord en vertellen hun ervaringen met deze wereld. Deze ontmoetingen verwerkte Claudia Molitor in haar audiovisuele installatie.

Het project Listen to my World ontstond vanuit een interesse in de verhalen die niet vaak verteld worden, maar er daarom niet minder toe doen. Volgens Claudia Molitor zijn het deze verhalen die ons perspectief op de wereld veranderen en tonen hoe we bestaande machtsstructuren kunnen veranderen. Enkel door te luisteren naar elkaars ervaringen, ideeën en wensen kunnen we begrijpen waarom iemand zich uitgesloten of net opgenomen voelt in een samenleving en kunnen we onderlinge verschillen overbruggen.

De blog over het project staat nu online.

Deel dit event

Creative Europe
Sounds Now