22.02 2019

Brussels Philharmonic o.l.v. Eric Whitacre

tickets

Normaal (R1/R2)
€28 / €26
Wild Card (R1/R2)
€25 / €23
-26, student
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Programma:
Eric Whitacre – Water Night (1995)
Eric Whitacre – Equus (2000)
Jonathan Newman – Blow It Up, Start Again (2011)
Eric Whitacre – The River Cam (2011)
Aaron Copland – Quiet City (1940)
Eric Whitacre – Songs of Immortality (2010)
Eric Whitacre – Deep Field (2015)

ABONNEES van FESTIVAL KORTRIJK
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WACHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dit concert maakt deel uit van Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019. Het volledige programma wordt eind oktober 2018 bekend gemaakt. Wenst u een abonnement (min. 3 concerten) met vroegboekkorting, wacht dan tot eind oktober om uw tickets te reserveren. Wij voorzien voldoende eersterangsplaatsen voor onze abonnees.

“Whitacre is that rare thing, a modern composer who is both popular and original”
 (THE DAILY TELEGRAPH, LONDON)

In 1995 maakte de Hubble Space Telescope een uniek beeld: een stukje hemel van amper een muntstuk groot, gedurende 10 opeenvolgende dagen samengesteld. Wat het toonde was verbluffend: kijkend naar het heelal door dit kleine gaatje ontvouwde de Hubble een verbijsterend assortiment van minstens 1.500 sterrenstelsels in verschillende stadia van hun evolutie.
De impact van dit beeld op Eric Whitacre was zo groot dat hij het vertaalde naar een nieuw en heel apart werk met als titel Deep Field. De in elkaar overvloeiende klankwolken van het orkest zijn als de vreemde maar mooie gaswolken die lichtjaren van ons verwijderd zijn. Naar het einde van de compositie groeit de klank en de intensiteit, met dank aan vele amateurkoren.
Tenslotte nodigt Whitacre ook het publiek in de zaal uit om mee het klank-heelal te vormen, en de speciale app te activeren die niet alleen electronische geluiden toevoegt maar ook visueel de vele schitterende stippen nabootst van de kosmos waarin we nietig rond zweven. En zo worden de muren van de concertzaal voor even gesloopt, en wanen we ons haast gewichtloos in de wondere wereld van sterren en planeten die ons omringt.

Fotocredits Eric Whitacre: Marc Royce
Fotocrecits Brussels Philharmonic: Wouter Van Vaerenbergh

 

Deel dit event

Coproductie: