Brussels Philharmonic o.l.v. Alexei Ogrintchouk Beethoven 7

U bent hier

Brussels Philharmonic o.l.v. Alexei Ogrintchouk

07.03.2020
Beethoven 7
een Festival Kortrijk concert
Normaal (R1/R2)€28/€26
Wild Card (R1/R2)€25/€23
Student/-26€6
EXTRA WILD CARD VOORDEEL*€6

* Extra Wild Card voordeel
30 Wild Card-houders kunnen naar het concert voor slechts €6. Reserveren doe je via www.festivalkortrijk.be of via UiT in Kortrijk. Geldig zolang de voorraad strekt.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

uitpas

Programma:
Hendrik Andriessen • Variations and fugue on a theme by Johann Kuhnau
Antonín Dvořák • Serenade voor blazers in d, op. 44
Ludwig van Beethoven • Symfonie nr. 7 in A, op. 92

Gratis inleiding om 19u30 door Jan Christiaens.

In 2020 wordt wereldwijd, en ook door Brussels Philharmonic, hulde gebracht aan Beethoven. Het genie liet zich niet opsluiten in zijn doofheid, vatte de heroïek en pure kracht van muziek beter dan wie dan ook en pende met zijn zevende symfonie opnieuw een meesterwerk neer.

Hier en daar waren er kritische stemmen die Beethoven na dit werk rijp vonden voor het gekkenhuis, maar het publiek hield meteen van de ritmische elementen en vooral het pakkende allegretto. Wagner noemde de Zevende zelfs ‘de apotheose van de dans’.

Dansen voedden ook Dvořáks repertoire. Net voor de bekende Slavische Dansen componeerde hij zijn Serenade voor blazers, geïnspireerd door die van Mozart. Dvořák brengt de muzikale avonden uit de oude Tsjechische kastelen en paleizen tot leven en laat in de weelderige salons polka’s, menuetten en volksdansen de revue passeren.

De Nederlandse organist en componist Hendrik Andriessen vond dan weer zijn inspiratie toen zijn dochter een partita van componist Johann Kuhnau speelde. Hij componeerde rond een fragment en schreef er variaties op. Variaties en Fuga op een thema van Johann Kuhnau (1935) is sindsdien een moderne klassieker voor strijkorkest.

Gratis inleiding om 19u30 door Jan Christiaens.

Deel dit event

Coproductie: