Festival Kortrijk 2020

07.03 2020

Brussels Philharmonic o.l.v. Alexei Ogrintchouk

Festival Kortrijk 2020
Beethoven 7

tickets

Normaal (R1/R2)
€28/€26
Wild Card (R1/R2)
€25/€23
Student/-26
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Programma:
Hendrik Andriessen • Variations and fugue on a theme by Johann Kuhnau
Antonín Dvořák • Serenade voor blazers in d, op. 44
Ludwig van Beethoven • Symfonie nr. 7 in A, op. 92

Belangrijk bericht aan onze Festival Kortrijk abonnees: Wil je genieten van jouw festivalabonnement (min. 3 concerten) met 30% vroegboekkorting, wacht dan tot de lancering van het volledige programma (eind november 2019) om je tickets te reserveren! We houden voldoende ABO-tickets aan de kant. 

Wie is de meest uitgevoerde klassieke componist? Ludwig van Beethoven, inderdaad. In 2020 vieren we zijn 250ste verjaardag, en wordt wereldwijd hulde gebracht aan het muzikale genie en de radicale kunstenaar die hij was, en zijn blijvende impact die tot op vandaag inspireert.

Beethoven wist met al zijn symfonieën te scoren, en ook zijn zevende loste de hoge verwachtingen in. Ook al was hij al doof, hij vatte de heroïek en pure kracht van de muziek feilloos – het genie liet zich niet opsluiten in zijn doofheid en pende een meesterwerk neer. Hier en daar waren er kritische stemmen die Beethoven na dit werk rijp vonden voor het gekkenhuis, maar het publiek hield meteen van de ritmische elementen, de spontaniteit en vooral het pakkende allegretto. Wagner noemde de Zevende zelfs de ‘apotheose van de dans’.
 
Dansen voedden ook Dvořáks repertoire. Net voor de bekende Slavische Dansen componeerde hij zijn Serenade voor blazers, geïnspireerd door die van Mozart. Dvořák brengt de rijke muzikale avonden uit de oude Tsjechisch kastelen en paleizen weer tot leven, en laat in de weelderige salons polka’s, menuetten en volksdansen de revue passeren.

Deel dit event

Coproductie: