Uitverkocht

Bos! Festival 2018

07.07 2018

B.O.X (Baroque Orchestration X)

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop
€25
Aan de deur
€30

B.O.X maakt deel uit van de Bos! Festival line-up. Bij tickets voor Bos! gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart of ID-kaart gevraagd aan de ingang van het festivalterrein.

Stage: Shelter

B.O.X (Baroque Orchestration X) verrijkt het hedendaagse muzieklandschap met barokke klankrijkdom. Het nodigt voornamelijk rock- en popartiesten uit binnen- en buitenland uit, waarbij resoluut gemikt wordt op creatie.

"Van bij het ontstaan van het ensemble is één van de grootste troeven van B.O.X dat blijkbaar een bijzonder divers publiek aangesproken kan worden. B.O.X maakt er daarnaast ook een punt van dat er over, door en rond zogenaamde muzikale barrières gewerkt wordt, en dat deze als het even kan genadeloos gesloopt worden. Eigenlijk is alles mogelijk, zolang het maar creatie is en het barokke dna van B.O.X op een authentieke en originele manier tot zijn recht kan komen. Vandaar ook de ‘X’ in de naam van het ensemble".
(Pieter Theuns - artistiek leider B.O.X) 

Op Bos! gaat B.O.X de samenwerking aan met award-winning composer en singer-songwriter Pétur Ben uit Reykjavik. Zijn album 'Wine for my Weakness' won de Ijslandse muziek award voor 'Best Rock Album'. Zijn muziek? Van minimale folk tot black metal. Pétur Ben schrijft muziek voor kamerensembles en koren en is de dirigent van KÓRUS: het koorcollectief uit Reykjavik. Zijn lijst van samenwerkingen is eindeloos: Shahzad Ismaily, Nick Cave, Mugison, Amiina en Emiliana Torrini.

Deel dit event