U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

The Bony King of Nowhere

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival. 

uitpas

Na zijn vierde album ‘Wild Flowers’ (2015) werd het even stil rond Bram Vanparys, de man achter Bony King of Nowhere. Vragen, twijfel en een moeilijke relatiebreuk speelden de singer-songwriter parten, een periode van introspectie was noodzakelijk. Vanparys trok zich een jaar lang terug in een kille caravan in de Vlaamse Ardennen en gaandeweg legde hij er in de soms extreme omstandigheden de basis voor wat de wereld nu kent als ‘Silent Days’, zijn meest recente plaat waarop hij de pijn van het uit elkaar drijven weet om te zetten in eerlijke berusting en wilde bevrijding.

Op ‘Silent Days’ horen we een nieuwe kant van Bony King of Nowhere. Avontuurlijker, opener en meer eigen. De americana die zich in zijn muzikaal DNA genesteld had, is nog steeds aanwezig maar krijgt door experimentele ingrepen – gitaren met broodmessen bespelen, opnames door tapemachines jagen – een donkerdere, alternatievere insteek. Vanparys verzorgde de productie zelf maar trok graag aan de mouw van bevriende muzikanten - bassist Jasper Hautekiet, drummer Simon Segers, pianist Hendrik Lasure en klankkunstenaar Milan Warmoeskerken passeren onder andere de revue - om zijn muzikaal universum aan te vullen en zo een van de meest geprezen Belgische albums van 2018 af te leveren.

“Dat er schoonheid kan schuilen in de diepste kleuren van de melancholie wisten we al, maar Vanparys gaat een stapje verder dan dat. Hij put er kracht en zelfvertrouwen uit, vindt er nieuwe uitdagingen in en recht de rug voor wat komen zal.” 
Indiestyle over ‘Silent Days’

 

Deel dit event