16.02 2019

Bl!ndman

An evening with Bl!ndman

tickets

Normaal
€18
Wild Card, student
€15

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Programma:
1e deel: Poortenbos 2 met BL!NDMAN [sax] (kwartet) en DECAP-accordeon
Pauze
2e deel: WATER & FIRE / Handel revisited met Eric Sleichim, BL!NDMAN [sax] en DECAP-orgel

ABONNEES van FESTIVAL KORTRIJK
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WACHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dit concert maakt deel uit van Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019. Het volledige programma wordt eind oktober 2018 bekend gemaakt. Wenst u een abonnement (min. 3 concerten) met vroegboekkorting, wacht dan tot eind oktober om uw tickets te reserveren. Wij voorzien voldoende eersterangsplaatsen voor onze abonnees.

POORTENBOS II / Extrospection with Bob [CREATIE]

In 1989 stond Limelight mee aan de doopvont van Poortenbos, een tocht doorheen de voormalige Kortrijkse Pradofabriek die één na één de intieme geluiden van vier virtuoze saxofoons deed ontdekken. Eric Sleichims eerste grote compositie voor BL!NDMAN ontrafelde met solo’s, duo’s, trio’s en kwartetten een onvermoede klankwereld.
Nu - 30 jaar later - creëert BL!NDMAN [sax] Poortenbos II / Extrospection with Bob.
Doorheen de gewelven en trapzalen van MC Track treden de individuele saxofoons van BL!NDMAN in dialoog met zichzelf en creëren samen een quasi symfonisch landschap. In de meanders van het gebouw ontdekken ze Bob, een door magie bewogen accordeon. Met zijn snelademende blaasbalg, percussieve knoppen en ratelend klavier ontluikt hij als een orakel door vraag en antwoord een suite van hypnotische bewegingen.

WATER & FIRE / Handel revisited
BL!NDMAN [sax] gaat samen met een groot DECAP-orgel de Water Music en Music for the Royal Fireworks van G.F. Handel te lijf! Als orgelpunt tussen deze twee barokke iconen staat het beruchte openingsdeel van Jean-Féry Rebels Les Eléments, een muzikale mokerslag die zijn tijd ver vooruit was.
Een feestelijke avond vol muzikaal vuurwerk!

Fotocredits: Niko Caignie 

Deel dit event

Coproductie