23.09 2018

Benjamin Glorieux & Anthony Romaniuk

tickets

Normaal
€12
Wild Card
€0
Student/-26
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Dit concert is gratis voor leden van Wilde Westen. Reserveer wel je gratis ticket via de ticketlink en vergeet je geldige Wild Card niet mee te brengen naar de ingang van het concert.

Topcellist Benjamin Glorieux wordt door Klara ‘één van de meest veelzijdige musici op deze planeet’ genoemd. Hij speelt zowel Bach, kamermuziek, authentieke instrumenten, moderne cello en zelfs jazz. Dat doet hij allemaal even schitterend en met veel overgave! De oud-leerling van het Kortrijkse Conservatorium speelt zowel met B’Rock, Il Fondamento als Ictus én kreeg de Klara als Beste Jonge Belofte in 2012.

Spitsbroer en pianist Anthony Romaniuk is uit hetzelfde hout gesneden. Zijn repertoire omvat zowel Bach, Beethoven, Chopin als Ligeti. Hij werkt samen met cellist Pieter Wispelwey, het ensemble Vox Luminis en het Australian Chamber Ochestra. Maar zijn cd-opname én concerten met de wereldberoemde violiste Patricia Kopatchinskaja in de befaamde zalen zoals Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin én de Opera van Sydney zijn zonder twijfel topmomenten uit zijn carrière. Glorieux en Romaniuk kleuren graag buiten de lijntjes. Ze komen naar Kortrijk met een pak uiteenlopende partituren, met werk uit verschillende eeuwen: van Bach tot Chopin, van Michael Jackson tot improvisatie. Een schitterende muzikale trip, zonder weerga!

Deel dit event