U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

uitpas

“You don’t like our music ‘cause it ain’t upon the radio,” zingt Geoff Barrow – bekend van Portishead – op ‘>>>’, de laatste plaat van zijn band BEAK>. Net als op de twee voorgaande releases kiest de groep weer resoluut voor het onheilspellende, duistere pad van de krautrock met drijvende percussie, pompende baslijnen en wollige synths en dat valt inderdaad niet zo makkelijk bij de gemiddelde radiozender. Dat is echter nooit een reden geweest voor Barrow om andere muziek te maken. De Brit doet – zoals het hoort – wat hij wilt en vond met bassist Billy Fuller en toetsenist Will Young twee even koppige als geniale muzikanten om hem bij te staan in dat verhaal.

Samen nam het trio al drie platen op die telkens konden rekenen op heel wat bijval. In het begin van de minder klassieke media maar bij de release van hun derde langspeler vorig jaar stonden alle kanalen in rij om het verhaal van BEAK> te brengen. In 2012 speelden ze in Kortrijk op Sonic City, in 2013 cureerden ze het festival en in 2016 mochten ze nog eens terugkeren op uitnodiging van Savages. Ze kennen met andere woorden de buurt wel een beetje. Benieuwd hoe ze gaan reageren op de feeërieke setting van het Bos! Festival.

“Wat BEAK> serveert is ondanks, of misschien dankzij, de zelf opgelegde beperkingen een bijzonder spannend lappendeken.” 
Humo over ‘>>>’

Deel dit event