Bazart Try-out

U bent hier

Uitverkocht

Bazart

28.03.2017
Try-out
Voorverkoop Wild Card / Kreun Card22
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart22
Voorverkoop 25
Locatie

BAZART TICKETVERKOOP START OM 17U STIPT OP DINSDAG 14 MAART.
Het is niet mogelijk om vroeger tickets te reserveren. Niet telefonisch, niet via e-mail.

TICKETS:
€25 normaal
€22 voor leden (met een Wild Card of Kreun Card)
€22 voor mensen jonger dan 18 jaar.
Kinderen onder de 12 jaar dienen ook over een betalend ticket te beschikken en dienen vergezeld te worden door een volwassene. Let ook op degelijke gehoorbescherming!!

Koop je tickets aan kortingstarief: wordt een geldig ID-bewijs of een geldige lidkaart gevraagd aan de ingang!
Maximum 5 tickets per reservatie!
Guest list beperkt tot pers & sponsors.

Bazart (try-out)

„Ik vertrek vanuit een donker kamertje in mijn hoofd’’, aldus Mathieu Terryn van Bazart. In die schaduwwereld, achter een luikje dat de meeste mensen liefst vergrendeld houden, zoekt de grootstadmelancholie van Bazart zijn vaste vorm.

Het is de plek waar je danst met de duivel in het blanke maanlicht. De nis waar geesten gedachten lezen. ,,Elk mens heeft zo’n schaduwkant’’, meent Terryn. ,,Iedereen heeft geheimen, donkere gedachten, fetisjen.’'

 

Na het overrompelend succes van hun eerste EP (de band verkocht duizenden tickets met niet meer dan 4 songs uit, en de EP haalde goud), landde het debuutalbum “Echo” meteen op nummer 1 in de Ultratop albumlijst. Een unicum in België, en dat is niet het enige record dat Bazart deed sneuvelen.

 

,,Ik zie goud aan de rand van de zon / Ik ben te oud om te weten waarom / Mijn trein op het foute perron / Breintrein zoekt nieuw wagon’’, klinkt het in de hit van het jaar (de MIA’s 2016) 'Goud’, gloeiende urban poetry in Instagramkleuren. Het is pop in je moerstaal zoals je die zelden hoort. Die song brak overigens ook het ene record na het andere, en stond onafgebroken in de Ultratop. Liever snel dan traag naar de hemel, maar vooral nù al zeker van een plek in de Belpopgeschiedenis.
 

Want Bazart is meer dan een hype. ,,We springen met taal om als met klanken’’, zegt Terryn. Fijnstrijken, plooien, verbasteren, omturnen, in de juiste flow dwingen: het Nederlands staat ten dienste van de song. En kijk, uit hun spannende vormexperiment kringelt een verkillende romantiek tot in de nok van de songs. ,,Ah, natuurlijk. Het verhaal moet ergens op slaan’’, glimlacht Terryn. ,,We zingen niet om het even wat’'.

 

De harmonieën die hij met gitarist Simon Nuytten en gitarist-keyboardspeler Oliver Symons creëert, verlenen de liedjes hun unheimische kwaliteit. Drie stemmen, één regiment rillingen over de ruggengraat.

 

,,Live durven we alles open te gooien’’, aldus Terryn. Lees: het is een koud kunstje voor Bazart om een vuist te maken onder de brandende spotlichten. Zo verkochten de jongens niet één, maar drìè keer de Ancienne Belgique uit, tweemaal de Lotto Arena, en kondigden ze een eigen Sportpaleis show aan voor eind 2017. Ze staan dit jaar voor de tweede maal op de planken van onder andere Rock Werchter, en zijn na een uitverkochte clubtour ook klaar om Nederland te veroveren. En dat gouden moment achteraan de set, dat blijft altijd even magisch.

Deuren 19u30
Bazart: 20u30 - 21u30

 

Deel dit event