U bent hier

Uitverkocht
05.02 2019

Balthazar

(try-out)
19:30

tickets

Voorverkoop Wild Card
€29
Voorverkoop
€32

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
  

DOORS        19H30
BALTHAZAR ON STAGE    20H30


Kortrijkse band Balthazar is helemaal terug. Met een nieuwe plaat 'Fever' en een uitgebreide Europese tour in 2019 bereidt de band zich voor op een eerste grote show in de Lotto Arena.
Een kleine clubshow is dé ultieme voorbereiding op al het grootst dat nog komen moet.  En yes, het is er eentje in De Kreun! Dit concert is voor de fans wellicht een van de laatste kansen om deze fantastische band nog live aan het werk te zien in een kleine zaal. 

Balthazar nam de voorbije jaren een kleine pauze: songwriters Jinte Deprez en Maarten Devoldere zaten niet stil, er werd gereisd, er werden geweldige soloplaten uitgebracht en ook soloutournees werden ondernomen. Devolderde bracht met Warhaus twee albums uit, Deprez werd J.Bernardt gedoopt en bracht ook een soloplaat uit. De vrijheid om een eigen pad te bewandelen, los van de groep Balthazar deed hen deugd. Gesterkt door elkaars solo werk stak al snel de behoefte weer de kop op om samen opnieuw te gaan creëeren. Het resultaat hoor je op de nieuwe plaat 'Fever'. Balthazar ten top. Of zoals Maarten Devoldere het zegt:“Sommige liedjes voelden aan als klassieke Balthazar popsongs, andere een beetje vrolijker, maar pas toen we “Fever” hadden, hadden we de basis voor de rest van het album.” 

 

Deel dit event