Uitverkocht
06.12 2018

Arsenal

(try out)

Depart

19:30

tickets

Voorverkoop Wild Card
€22
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
€22
Voorverkoop
€25

.

Deuren 19u30

20:30 – 22:30    ARSENAL ON STAGE

LOCATIE: @ Départ - Nelson Mandelaplein - 8500 Kortrijk

R.I.P. Arsenal -1999-2014.
De band was op sterven na dood, had niemand dat dan in de gaten? Hendrik Willemyns kan het vandaag nog altijd niet geloven. Wat hij toen dacht dat hun laatste album zou zijn, had hijFurugenoemd –Japans voor vallen. Op de hoes stonden twee verdrinkende mensen. Er was een Film bij over een muzikant die zelfmoord pleegt.Dance Dance Dance... De dans was voorbij?

Maar toen is niet meer. Vier jaar en een midlifecrisis later, barst Arsenal van het leven.
Met Afrikaanse ritmes  als  een  nieuwe,  woeste  hartslag  en  vocals  die  het  uitschreeuwen.  De  format  is  doorbroken,  de vrijheid is herwonnen, de toekomst is terug.

Wat is er intussen gebeurd?
John Roan opende een surfshop in Antwerpen terwijl Hendrik Willemyns, op zoek naar een Film, in China in zijn dagboek schrijft dat hij de toekomst van muziek heeft gezien! In Chongqing !... En het ziet er heel donker uit...Maar  grimmigheid kan inspireren  en Hendrik komt terug met een plan. Als  ze  zichzelf en Arsenal  willen redden moeten ze naar Nigeria. Da’s de enige mogelijkheid.

Terug naar Lagos!
Nigeria, het land van Fela Kuti, Chimamanda Ngozie Adichie en scam emails. Maar ook het land waar John en Hendrik voor het Canvas-programma Paper Trails in 2010 één van de meest spannende reizen uit hun leven maakten. Ze waren door militairen onder schot genomen, zagen lijken naakt langs de weg liggen en kregen  een  quasi  privé-concert  van  Femi  Kuti  in  de Africa Shrine (Fela’s legendarische muziektempel). John wou nooit meer terug. Hendrik had er nachtmerries over.

De jungle van het artwork bevindt zich in Lagos.
Alhoewel de jungle er al lang vervangen is door steen en  de  wilde  dieren  vervangen  door  ruwweg  20  miljoen  mensen  die  in  die  betonnen  wereld  stilstaan  in eindeloze  files.  Toch  is  Lagos  nog  altijd  die  jungle.  Het  ritme,  de  sensualiteit,  de  sexualiteit,  het  leven pulseert er even hard en is er even gevaarlijk en kleurrijk als in het Braziliaanse regenwoud.In die jungle gaan John en Hendrik deze keer kopje onder.Hendrik schrijft in zijn dagboek: “We zijn hier nog maar 1 dag en John is hier als enige ‘oyebo’ (bleekscheet) in een drum circle aan het meespelen, op een braakliggend terrein achter een oude koloniale gevangenis, met een ritme dat zo complex is dat enkel Nigerianen het kunnen snappen. John in elk geval niet. Maar hij trommelt verder. Respect !”
 

Deel dit event