21.02 2019

Anne Teresa De Keersmaeker/ Rosas & JG Queyras

MITTEN WIR IM LEBEN SIND / BACH6CELLO-SUITEN

tickets

Normaal (R1/R2)
€28 / €26
Wild Card (R1/R2)
€25 / €23
Luisterplaatsen
€20
-26, student
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

ABONNEES van FESTIVAL KORTRIJK
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WACHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dit concert maakt deel uit van Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019. Het volledige programma wordt eind oktober 2018 bekend gemaakt. Wenst u een abonnement (min. 3 concerten) met vroegboekkorting, wacht dan tot eind oktober om uw tickets te reserveren. Wij voorzien voldoende eersterangsplaatsen voor onze abonnees.

Johann Sebastian Bachs Cellosuites worden beschouwd als een mijlpaal in de Westerse muziekgeschiedenis. Hun ingenieuze architectuur, hun dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven ons vandaag aanspreken. Anne Teresa De Keersmaekers affiniteit met Bach bleek al uit verschillende eerdere voorstellingen. Ze blijft een choreografische schriftuur nastreven die de essentie van Bachs muziektaal vat. In dit stuk worden de zes suites, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, bewerkt, bevraagd en gedanst in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf. Deze fascinerende symbiose van muziek en dans onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

“Samenwerking tussen choreografe en cellist Queyras zorgt voor vuurwerk. Wie de cellosuites van J S Bach hoort is verkocht voor het leven. Met slechts één eenstemmig instrument bouwde de componist op het allersimpelste stramien van zes maal zes hofdansen een adembenemende klankarchitectuur. Anne Teresa De Keersmaeker zet daar in Mitten wir im Leben sind een haast net zo briljante bewegingsarchitectuur tegenover” (De Morgen)

Fotocredits: Anne Van Aerschot

Deel dit event

Coproductie: