Ana Guedes Untitled Records

U bent hier

Klinkende Stad 2019

Ana Guedes

22.11.2019 to 08.12.2019
Untitled Records

NEXT Rondleidigen ('75)

23.11 > 15:00
24.11 > 16:00
30.11 > 15:00
01.12 > 15:00

TARIEF : €2 pp

Ana Guedes (1981, Portugal) is een multidisciplinair kunstenaar uit Den Haag. Haar artistieke praktijk concentreert zich op geluid, video, installatie en performance.

‘Untitled Records’ is een installatie die historische en persoonlijke verhalen met elkaar verweven. De platencollectie van haar Portugese familie is het uitgangspunt. Een ensemble van meerarmige platenspelers speelt een selectie uit het familiearchief. De collectie reisde over drie continenten heen en weerspiegelt in die zin de migratie van haar familie. De eerste platen werden in de jaren zestig van de vorige eeuw in Angola gekocht, na het uitbreken van de oorlog in de voormalige Portugese kolonie. Tot de jaren ’80 werd de collectie uitgebreid met vinyl uit Portugal en Canda.
De krassen op de platen en de door motten opgegeten hoezen verraden het verstrijken van de tijd. Ze bestaan als passieve getuigen van een verplaatsing in tijd en ruimte. Elke datum en handtekening is een herkenningspunt, een aanwijzing in de reconstructie van een kaart die complexe historische gebeurtenissen weergeeft. De aangepaste platenspelers worden gebruikt om het archief te ontsluiten. Door de manipulatie van snelheid, draairichting en het samenspel van divere platen fungeren de platenspelers als instrumenten om de verhalen die in de collectie verborgen liggen te construeren, te deconstrueren en te reconstrueren.

Deel dit event

In samenwerking met:
Met de steun van: