Klinkende Stad 2019

22.11 2019 to 08.12 2019

Ana Guedes

Untitled Records

tickets

NEXT Rondleidigen ('75)

23.11 > 15:00
24.11 > 16:00
30.11 > 15:00
01.12 > 15:00

TARIEF : €2 pp

Ana Guedes (1981, Portugal) is een multidisciplinair kunstenaar die in Den Haag woont en werkt. Haar voorkeur gaat uit naar geluid, video, installatie en performance. 

Untitled Records is een geluidsinstallatie die historische en persoonlijke verhalen met elkaar verweeft op basis van de platencollectie van een Portugese familie. Een ensemble van meerarmige platenspelers speelt een intieme selectie uit het familiearchief. De groeiende collectie reisde over drie continenten en is in die zin een historische reflectie van de migratieroute van de familie. De eerste platen werden in de jaren zestig van de vorige eeuw in Angola gekocht en na het uitbreken van de oorlog in deze voormalige Portugese kolonie 40 jaar geleden naar huis verscheept. Tot het begin van de jaren '80 werden er in Portugal en Canada nog andere vinyls bijgekocht.

Bevlekt door het verstrijken van de tijd, gekrast en met hun covers opgegeten door motten, zijn de platen gesigneerd en gedateerd; ze bestaan als passieve getuigen van een verplaatsing in tijd en ruimte. Elke datum en handtekening is een coördinaat, een aanwijzing in de reconstructie van een kaart die complexe historische gebeurtenissen weergeeft.
De aangepaste platenspelers worden gebruikt om het archief te ontsluiten. Door de manipulatie van snelheid, draairichting en de assemblage van geluiden fungeren de platenspelers als instrumenten om de verhalen die in de collectie verborgen liggen te construeren, te deconstrueren en te reconstrueren.

Deel dit event

In samenwerking met:
Met de steun van: