Amely Di Battista

U bent hier

Fireplace 2022

Amely Di Battista

13.03.2022
COVID SAFE TICKET

Amely Di Battista

Programma

Werk van de Belgische Armand Coeck en de Franse Roland Dyens naast Zuid-Amerikaanse composities van Astor Piazolla en Gentil Montaña

Amely Di Battista (2001, Boussu) begon met klassieke gitaar op 10-jarige leeftijd aan de muziekacademie van Quaregnon bij Adrien Brogna. Ze valt al snel voor de 6-snarige charmes van dit instrument en beslist er zoveel mogelijk tijd aan te besteden. Amely begint dan ook haar studies in ARTS² (Conservatoire Royal de Mons) bij de Braziliaanse virtuoos Odair Assad. Momenteel rondt ze daar haar master af bij Magali Rischette en Vincent Dubès.

Amely Di Battista heeft een brede smaak qua spel en stijlen, maar heeft een bijzonder boontje voor zowel hedendaagse als Zuid-Amerikaanse muziek uit het gitaarrepertoire, die haar – vindt ze zelf – een zekere muzikale vrijheid bieden.

Programma

Amely brengt een bloemlezing uit het repertoire voor sologitaar en stelt twee muzikale continenten tegenover elkaar: ze brengt werk van de Belgische Armand Coeck en de Franse Roland Dyens naast Zuid-Amerikaanse composities van Astor Piazolla en Gentil Montaña. Intieme zuiderse sferen om je aan op te warmen in de Broeltorens.

Amely speelt tijdens Fireplace op een fantastische locatie: de Broeltorens. Alles over Fireplace, een zondagnamiddag vol concerten.

Deel dit event