U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Allison Miller's Boom Tic Boom

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Het Amerikaanse vakblad Downbeat zette Allison Miller vorig jaar in hun lijst van twintig beste drummers van het moment en doorheen haar carrière speelde ze al met folkrockster Brandi Carlile en zangeres Natalie Merchant maar haar meest gelauwerde werk leverde ze af met haar eigen band, Boom Tic Boom. Met het sextet – viool, piano, klarinet, hoorn, bas en drum – maakt ze muziek die tegelijk uitdagend en toegankelijk is en waar er plaats is voor solo’s maar het samenspel nooit vergeten wordt. Miller combineert in haar composities haar brede muzikale achtergrond met de typische jazzvibe en creëerde zo de unieke sound van Boom Tic Boom die klinkt als een organische mash-up van Bach, klezmer en Art Blakey and The Jazz Messengers. Dit jaar viert Miller de tiende verjaardag van haar groep met een nieuw album.

Allison Miller drumt al meer dan dertig jaar en heeft zich als vrouw doen gelden in een mannelijke wereld. Haar passie voor drum en muziek speelt ze ook naast het podium uit; ze geeft drumles en ondersteunt programma’s om kansarme jongeren in contact te brengen met muziek.


line-up
Allison Miller, drums
Jenny Scheinman, violin
Ben Goldberg, clarinet
Myra Melford, piano
Kirk Knuffke, trumpet
Chris Lightcap, bass

“Miller’s craftiness as a percussionist is met by her ingenuity as a composer and group conceptualist.”

- The New Yorker

“Allison Miller’s BOOM TIC BOOM (is) strong and striking. Miller is deeply committed to her projects and has a band committed to following her there.”
- NYC Jazz Record

Deel dit event