Uitverkocht
03.03 2018

Alain Platel / Les Ballets C de la B / Fabrizio Cassol

Requiem pour L.

tickets

Wild Card / Kreun Card (R3-R2-R3)
€19,00 - €25,00 - €27,00
-26 (R3-R2-R1)
€15
Standaard (R3-R2-R1)
€22,00 - €28,00 - €30,00

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Alain Platel en Fabrizio Cassol vervolgen hun samenwerking die in 2006 begint met ‘Vsprs’ gevolgd door ‘Pitié!’ (2008) en ‘Coup Fatal’ (2014). Ze vinden elkaar in de manier waarop ze met het Europese repertoire als inspiratiebron een nieuw universum creëren. De nieuwe voorstelling vertrekt van het ‘Requiem’ van Mozart. Cassol stelt een groep samen met Afrikaanse, westerse en oosterse muzikanten. Een mix van vertrouwde spelers uit eerdere producties (‘Coup Fatal’, ...) en nieuwe gezichten. Met zang en instrumenten reconstrueren ze het ‘Requiem’ en vermengen er eigen jazz- en opera-invloeden onder.

Op theatraal vlak werkt Alain Platel in een later stadium met de groep aan een fysieke en visuele vertaling van de thema’s dood en afscheidsrituelen. Twee acteurs/dansers vervolledigen de groep op scène en geven gestalte aan een zoon die zijn moeder/een dochter die haar vader helpt sterven.


Regie: Alain Platel. Muzikale leiding: Fabrizio Cassol.
Van & met: Boule Mpanya, Bouton Kalanda, Erick Ngoya, Fredy Massamba, Joao Barradas, Kojack Kossa- kamvwe, Nobulumko Mngxekeza, Michel Seba, Niels Van Heertum, Owen Metsileng, Rodri- guez Vangama, Russell Tshiebua, Silva Makengo & Stephen Diaz.
Zangcoach: Maribeth Diggle.
Productie: les ballets C de la B & Festival de Marseille.
Coproductie: Berliner Festspiele, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Opéra de Lille, Théâtre National de Chaillot Paris & TorinoDanza.

Deel dit event

Coproductie:
Met medewerking van: