Alabaster DePlume

U bent hier

BOS! festival

Alabaster DePlume
©Chris Almeida

Alabaster DePlume

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

Vanuit de Londense underground – het muzieklandschap, niet de metro – komt al eens iets interessant bovendrijven. Alabaster DePlume – het geesteskind van de Brit Angus Fairbairn – is daar een goed voorbeeld van. De multi-instrumentalist combineert zijn ervaring in punkbands als tiener met een opleiding in jazz en Indische klassieke muziek tot een geheel eigen vorm van experimentele popmuziek waar jazz, spoken wordOosterse muziek en indie-invloeden allemaal aan bod komen. Doorheen zijn recente album ‘The Corner of a Sphere’ komt ook de laatste troef van de Brit naar boven; zijn gevatte humor. De radicaal unieke sound die uit dit alles voort komt, kan rekenen op bijval bij muziekgoeroe Gilles Peterson en mede-saxofonist Shabaka Hutchings.

Live weet de Brit als geen ander te begeesteren en dat heeft veel te maken met ‘PEACH’, een live-project dat hij opzette in het Total Refreshment Center in Londen. Twaalf maanden lang nodigde hij maandelijks nieuwe muzikanten uit om samen met hem zijn eerder werk te herinterpreteren en nieuw werk te schrijven. Drie liveclips gingen viraal en The Guardian omschreef een optreden van hem als “one of the most thrilling performances we have seen this year; a reminder of how vital and adventurous music can be”. Als dat niet overtuigend genoeg is, weten wij het ook niet meer.

Deel dit event