U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Alabaster dePlume

16:15

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Vanuit de Londense underground – het muzieklandschap, niet de metro – komt al eens iets interessant bovendrijven. Alabaster Deplume – het geesteskind van de Brit Angus Fairbairn – is daar een goed voorbeeld van. De multi-instrumentalist combineert zijn ervaring in punkbands als tiener met een opleiding in jazz en Indische klassieke muziek tot een geheel eigen vorm van experimentele popmuziek waar jazz, spoken word,  Oosterse muziek en indie-invloeden allemaal aan bod komen. Doorheen zijn recente album ‘The Corner of a Sphere’ komt ook de laatste troef van de Brit naar boven; zijn gevatte humor. De radicaal unieke sound die uit dit alles voort komt, kan rekenen op bijval bij muziekgoeroe Gilles Peterson en mede-saxofonist Shabaka Hutchings. Die laatste nodigde hem trouwens uit voor zijn gecureerd traject op Le Guess Who vorig jaar.

Live weet de Brit als geen ander te begeesteren en dat heeft veel te maken met ‘PEACH’, een live-project dat hij opzette in het Total Refreshment Center in Londen. Twaalf maanden lang nodigde hij maandelijks nieuwe muzikanten uit om samen met hem zijn eerder werk te herinterpreteren en nieuw werk te schrijven. Drie liveclips gingen viraal en The Guardian omschreef een optreden van hem als “one of the most thrilling performances we have seen this year; a reminder of how vital and adventurous music can be”. Als dat niet overtuigend genoeg is, weten wij het ook niet meer.


“a torrent of words and ideas that never fail to inspire”
- CLASH Music

Deel dit event