Afgelast: Het Zesde Metaal XXL Evenementenplein DEPART XXL

U bent hier

Afgelast

Afgelast: Het Zesde Metaal XXL

18.10.2020
Evenementenplein DEPART XXL
Voorverkoop Wild Card€22
Voorverkoop -18/studentenkaart€22
Voorverkoop€25

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

Check de INFO op jouw ticket. Mensen komen binnen in verschillende zones. Je zone staat vermeld op jouw ticket.
Kom tijdig en volg de regels, om zo alles coronaproof te laten verlopen.

Locatie

Nelson Mandelaplein Kortrijk

Organisatie
Stad Kortrijk & Wilde Westen & MC Track
uitpas

Dit concert werd geannuleerd. Na de aankondiging van de nieuwe regels voor de cultuursector in Stad Kortrijk, zijn wij niet meer in staat alle ticketkopers op het terrein toe te laten. Alle ticketkopers werden via e-mail geinformeerd. Alle tickets worden integraal terugbetaald.
 

Wilde Westen, Muziekcentrum Track & Stad Kortrijk presenteren: Het Zesde Metaal op het nieuwe Evenementenplein Depart XXL! Na een stille periode en een aantal maanden concerten organiseren voor een beperkte capaciteit, zijn we klaar voor het grotere werk. En met welke band doen we een eerste XXL concert? De keuze lag voor de hand: Het Zesde Metaal speelt op 26 september 2020 als eerste band in België voor een groot publiek.

Hoe zou het nog zijn met ‘la condition humaine’, vraagt u zich af? Het antwoord krijgt u op Skepsels, het vijfde album van Het Zesde Metaal en veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk: zonder grote gebaren en toch raak, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt Skepsels bovendien frisser, lustiger, vrijer, maar evengoed minutieuzer dan alles wat eraan voorafging. 

Het Zesde Metaal moest door COVID-19 hun SKEPSELS-tour onderbreken (een van de laatste concerten was bij ons, in De Kreun) en herpakte zich deze zomer kleinschalig, maar groots zoals steeds. Zaterdag 26 september XXL, wees maar zeker dat Het Zesde Metaal er zal staan!

LIVE2020

Dit historische concert krijgt ook een extra fijne dimensie: volgende week komt ook de live-EP van Het Zesde Metaal uit, met daarop vijf nummers uit het recente album 'Skepsels'.
Vier nummers werden vlak voor de lockdown opgenomen in Het Depot in Leuven, een vijfde onlangs op Campo Solar in Damme. ‘Slaven van het leven’, de eerste song van de EP, zal op woensdag 23 september op alle streamingdiensten staan. De andere volgen in de weken daarop. En voor wie het sexappeal van Wannes Cappelle en de zijnen al te lang heeft moeten missen: alle nummers komen ook op YouTube te staan – met beeld!

De opbrengsten van de EP gaan integraal naar LIVE2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. Want helaas is dat fonds vandaag nog altijd broodnodig. “We zijn blij dat we terug voor een groot publiek mogen spelen”, zegt Wannes Cappelle. “Onze fans, de festivals, we hebben ze het afgelopen halfjaar waanzinnig hard gemist. Hoezeer we onze ziel ook steken in het maken van een plaat, het is pas op een podium dat die liedjes écht tot leven komen. Live!”

Maak deel uit van dit historische event en verzeker jezelf van een ticket.  De ticketverkoop start op zaterdag 19 september om 12u.

Deel dit event