3'Ain curated by FMDO

U bent hier

BOS! festival

©Diana Takacsova

3'Ain

09.07.2022
curated by FMDO

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

3'Ain is een vrij nieuw trio waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen: ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met Middenoosterse invloeden.

In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3’Ain was een feit.

De naam van de band is gebaseerd op ع,de achttiende letter in het Arabische alfabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die in Arabische chat-en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als 3 en uitgeschreven wordt als 'ain, leek 3'Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek speelt, met middenoosterse invloeden. In mei 2020 releasden ze hun eerste EP op het eigen label Choux de Bruxelles.

Curated by FMDO

Deel dit event