Maatregelen covid-19 bij Wilde Westen | Wilde Westen

U bent hier

Maatregelen covid-19 bij Wilde Westen

We trappen het nieuwe concertseizoen af en dat doen we graag op een veilige manier.

Algemeen:

  • We verluchten geregeld de gebouwen.
  • We controleren de luchtkwaliteit met een CO2-meter. 
  • We ontsmetten regelmatig de oppervlakten en blijven handgel voorzien.
     

Welke regels gelden er tijdens concerten? 

Vanaf 1 oktober gelden er voor indoor evenementen tot 500 personen geen extra maatregelen. Dat wil zeggen dat je geen mondmasker moet dragen en er geen afstand moet bewaard worden. Helemaal zoals in 2019, dus! We beperken de capaciteit van de meeste van onze concerten tot 500 personen, zodat iedereen zorgeloos en vrij kan genieten. Op onze website vermelden we bij elk concert wat de geldende maatregel is. 

Bij sommige evenementen zullen er meer dan 500 personen zijn. Dan werkt Wilde Westen met het Covid Safe Ticket

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket (CST) moeten bezoekers ouder dan 12 jaar enkel kunnen voorleggen bij evenementen met meer dan 500 bezoekers. We communiceren dit duidelijk op onze website en naar de tickethouders

Het Covid Safe Ticket is een certificaat dat je geprint kan meenemen of tonen in de officiële CovidSafeBE-app. Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website om je certificaat te verkrijgen, dat kan ook. Op deze website kan je nalezen hoe je best te werk gaat. Vraag je certificaat zeker tijdig aan, aangezien het tot een week kan duren voor je het certificaat ontvangt. 

Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten: 

  1. Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je meer dan 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. 
  2. Met een geldig testcertificaat kan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Een zelftest wordt niet aanvaard! Opgelet, de geldigheidsduur is afhankelijk van het soort test: 1) Een negatieve PCR-test mag maximaal 48 uur vóór de dag van het evenement afgenomen zijn ; 2) Een negatieve antigeen test (Engels: rapid antigen test, RAT) mag maximaal 24 uur vóór de dag van het evenement afgenomen zijn. 
  3. Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test. De geldigheidsduur van dit certificaat begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test. 

Het Covid Safe Ticket (CST) is enkel geldig in combinatie met een individueel identiteitsdocument, zoals een identiteitskaart, bankkaart, paspoort of rijbewijs. En een geldig concertticket, natuurlijk ;-).


Wilde Westen voorziet zelf geen testmogelijkheden.

Regels rond mondmaskers

Bij concerten met het CST-ticket wordt het mondmasker gedragen tot je voorbij de controle bent. Bij optredens met een capaciteit van minder dan 500 personen moet er nergens een mondmasker gedragen worden (cf. horecabeleid).

Tot slot nog dit

Houd de basismaatregelen nog steeds in het achterhoofd: blijf thuis als je je ziek voelt, symptomen vertoont of een hoogrisicocontact had. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Was of ontsmet regelmatig je handen.

See you soon & safe @ Wilde Westen!

Vrijwilliger met wilde westen mondmasker

Zit je nog met vragen over de coronamaatregelen of je aangekochte tickets? Mail dan naar info@wildewesten.be.