2017: een topjaar voor Wilde Westen!

You are here

15.01

2017: een topjaar voor Wilde Westen!

30.000 bezoekers: eerste topjaar voor Wilde Westen

2017 was een eerste topjaar voor Wilde Westen vzw: in 2017 vonden bijna 30.000 mensen de weg naar de concerten en festivals van de nieuwe Kortrijkse muziekorganisatie.
Exact 29.030 tickets verkocht via de nieuwe website wildewesten.be

 

Wilde Westen vzw ontstond op 1 januari 2017, toen De Kreun en Festival van Vlaanderen Kortrijk besloten een nieuw verhaal te schrijven. Een op het eerste zicht vreemd huwelijk (een klassiek huis en een pop-en-rockclub) bleek echter meteen een dikke hit: de concertwerking in De Kreun kent in 2017 een bezoekersrecord en ook gevestigde waarden Sonic City en Festival Kortrijk scoorden in dit eerste werkingsjaar.

2017 kende ook de geboorte van Bos!: een nieuwkomer in het festivallandschap. Een eerste editie zette 'ontdekking' centraal en nam z'n bezoekers mee op een eclectische, onversterkte en mystieke trip doorheen het prachtige natuurdomein Bergelen in Gullegem.

Sonic City Festival, al jaren een vaste waarde in de werking van De Kreun, mocht in 2017 tien kaarsjes uitblazen en verhuisde naar een nieuwe, grotere locatie: Départ. Het door Thurston Moore (Sonic Youth) gecureerde nichefestival was snel uitverkocht en lokte bijna 3.000 bezoekers uit heel Europa naar Kortrijk. Het genre-overschrijdende, uitdagende karakter van Sonic City past perfect in het DNA van Wilde Westen.

Festival Kortrijk stelde in 2017 een gedurfd, voornamelijk niet-westers programma voor en zette tien dagen lang klassieke en hedendaagse concerten neer op diverse locaties in de stad.

In 2018 blijft Wilde Westen gaan voor een gevarieerde concertwerking met o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, The Sheila Divine, Protomartyr, Amandine Beyer & Giuliano Carmignola en Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor. De drie festivals Sonic City, Bos! en Festival Kortrijk worden verder uitgebouwd. Dit jaar komt ook Klinkende Stad terug als geluidskunstfestival en blijft Wilde Westen een vaste waarde voor muziekbeleving in Kortrijk en de Eurometropool.

deel dit bericht: