Sinxen Saturday curated by our Young Curators met Shaka Shams, Barno Koevoet & The Duijmschpijkers en Klakmatrak

You are here

Sinxen Saturday curated by our Young Curators

04.06.2022
met Shaka Shams, Barno Koevoet & The Duijmschpijkers en Klakmatrak
Gratis
Tijdschema
15:00
Doors
17:00
Barno Koevoet & The Duijmschpijkers
17:35
DJ set JuJu
20:00
Shaka Shams
20:40
DJ set La Tourette
23:00
Klakmatrak
23:45
DJ set Albatross
02:00
Einde
Locatie
Organisatie
Wilde Westen

Voor de zaterdag editie van Sinxen lieten we onze Young Curators de line-up bepalen. Ze gingen voor een lekkere mengelmoes aan genres! Barno Koevoet trapt af met hun knalharde songs, een niet te missen opener als je het ons vraagt! Daarna kan je kennismaken met Nieuwe Lichting finalist Shaka Shams. Old school hiphop, just how we like it. Afsluiten doen we met Brennt und Klakmatrak. Harde tering-herrie, de lelijkste of misschien wel net de mooiste muziek die je ooit zult horen. Iets tussen terrorcore, noise, punk en metal. Bon, laat de boodschap duidelijk zijn, kom dit boeltje chaos gewoon lekker ontdekken op ons DAK.

In between dit alles voorzien we jullie van heerlijke dj-sets. LET OP : DAK = BEPERKTE CAP - VOL IS VOL.

Shaka Shams

Nieuwe Lichting-winnaar Shaka Shams voelde zich altijd al een eenzame wolf. Hij groeit op in België, verblijft vaak in het Verenigd Koninkrijk bij zijn familie, en voelt zich sterk verbonden met zijn Zuid-Afrikaanse roots. Dit sterk gevoel van eenzaamheid en onafhankelijkheid zorgde ervoor dat hij op jonge leeftijd muziek begon te maken. Toen Shaka pas 14 was, deed hij zijn eerste open mic in de UK. Daar blies hij het publiek omver en besloot hij dat hij van muziek zijn toekomst wilde maken.
Zijn inspiratie haalt hij uit een brede waaier van genres: hip hop, grime, reggae, house muziek etc. Elk genre benadert hij op zijn eigen manier. Kortom, dit jonge talent is er één om in de gaten te houden.

 

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers is net zoals een ongepolijste diamant: ruw en puur.

Frontman en songschrijver Arno Vanhoutte vond de rudimentaire nummers die hij tijdens de eerste lockdown neerpende eerder moeilijk passen bij z’n andere band Budget Trash, dus stampte hij gewoon een nieuw project uit de grond. Dat stampen mag je trouwens in hun eerste worp ‘2020 EP’ vrij letterlijk nemen: het vijftal knalt doorheen amper zeven minuten vier verschroeiende hardcoresongs tegen je smoel. Vlijmscherp en vaak verrassend inventief.

 

Klakmatrak

Klakmatrak = Brent Vanneste (Stake) en Bert  - Dreeten - Van Maris. Uw muzikale XTC en LSD trip. De lelijkste of misschien wel net de mooiste muziek die je ooit zult horen... 180 bpm is traag volgens deze twee crazy fuckers. De perfecte gangbang tussen terrorcore, noise, punk en metal. Maar vooral: chaos.

Partagez cet événement