Spoetnik by Young Curators GRATIS @ SKATEPARK TRANZIT

You are here

Spoetnik by Young Curators

06.04.2022
GRATIS @ SKATEPARK TRANZIT

Kom gewoon af naar Skatepark Tranzit, en ontdek opkomend talent uit Kortrijk. Geen inschrijving of tickets nodig!

Tijdschema
19:30
SKATEPARK TRANZIT (gratis toegang)
20:00
Maxime Rouquart & HNN
21:00
Triple A
22:15
Videotrauma
Locatie
Organisatie
ism. Tranzit

Met 'Spoetnik' ondersteunen we elk jaar een tiental Kortrijkse opkomende muzikale talenten. Gaande van jazz over klassiek, van rock naar hip hop en alles ertussen.
De samenwerking met Tranzit zorgt voor een nog betere link met Kortrijk. De selectiemakers voor dit concert zijn onze Young Curators.
De concerten vinden plaats in het skatepark en zijn gratis, inschrijven is niet nodig.

Op de line-up:

Maxime Rouquart & Het Nieuwe Normaal

De gloednieuwe band Maxime Rouquart & Het Nieuwe Normaal biedt met hun gevoelige grooves, melodieuze hooks, verrassende wendingen en verduivelde riffs een brede waaier aan pop- en rocksongs. Ze laten zich beïnvloeden door alternative en stoner rock, pop, funk en hip-hop. Luminous Dash schreef er het volgende over: "Maxime Rouquart laat een geluid horen dat ons gezicht alvast voorziet van een oprechte glimlach met een vleugje cynisme.". Rouquart zag je eerder al aan het werk bij VONNIS, BARST en Modder. Voor fans van Eels, Evil Superstars, Beck & Frank Zappa!

Triple A

Dit Rekkems trio zorgt 100 procent zeker voor een knaller. Triple A is een band die al van jongs af aan samen muziek maakt en elk nummer zijn eigen verhaal laat vertellen. Dit gebeurt altijd in zijn eigen genre, maar de terugkerende catchiness en verscheidenheid aan riffs & fills blijft de nummers typeren. "Hier weerklinkt een mix van stijlen en een jonge band met veel goesting!" aldus Luminous Dash
De band bekomt interessante en gevarieerde songs door zich te laten inspireren door uiteenlopende muziekgenres. De debuutplaat ‘Solitary Line’ is hier het perfecte voorbeeld van.

VIDEOTRAUMA

Beïnvloed door noiserock uit de jaren negentig, Amerikaanse sludge en de gouden eeuw van videotheken produceert VIDEOTRAUMA muziek die luid moet worden gespeeld. Ze willen helemaal niets vastleggen, behalve hun liefde voor lang vervlogen culturele wonderen.

Partagez cet événement