Sophia + Filibuster

You are here

Sophia Wilde Westen Kortrijk

Sophia

21.05.2022
+ Filibuster
Wild Card€20,5
VVK -18 of studentenkaart€20,5
VVK€23,5
UITpas€5,9
ADD€26,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
20:00
Deuren
20:30
Filibuster
21:30
Sophia
Locatie

Sophia, de band rond Robin Proper-Sheppard is ondertussen bijna 25 jaar actief. Eind 2020 brachten ze 'Holding On / Letting Go' uit en door gekende redenen kunnen ze die nu pas live brengen. De albumtitel is op meerdere niveaus toepasselijk: enerzijds houdt Proper-Sheppard vast aan de intense drama en diepte die hij in zijn songwriting altijd opzoekt. Anderzijds laten ze ook een stuk van hun bravere sound los, en experimenteren ze met synths en gitaarnoise. Die soundswitch heeft trouwens ook een Belgisch kantje: Proper-Sheppard speelt namelijk samen met Jesse Maes, Sander Verstraete (Hypochristmutreefuzz) en Bert Vliegen (Teen Creeps).

Zelf zeggen ze over hun album "The heavy is now heavier, the loud is now louder". 'Holding On / Letting Go' kreeg alvast goede kritieken en nu kan de eeuwige troubadour er eindelijk mee rondreizen.

SUPPORT: FILIBUSTER

Belgisch gitaargeweld, dat is Filibuster. Filibuster is een bonte verzameling van klassieke, avant-gardistische, jazz-, punk- en metalmuzikanten, die zich toeleggen op alles wat onder de gemeenschappelijke noemer pretty noise valt.

De Antwerpse band bestaat uit gitarist-zanger Karl Stroobant, bassist Timothy Rochtus, gitarist Pieter-Jan Vercammen, toetsenist-zanger Nathaniel Mon Père en drummer Jonas Boutsen.

Partagez cet événement