The Guru Guru + ILA

You are here

©Eva Vlonk

The Guru Guru

25.05.2022
Student @ Wilde Westen
+ ILA
VOORVERKOOP€14,5
Voorverkoop Wild Card€11,5
Voorverkoop -18 / Studentenkaart€6
ADD€17,5
UiTPAS€4,10

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
19:30
DOORS
20:00
ILA
21:00
The Guru Guru
Locatie
Organisatie
Young Curators
uitpas

De eerste Young Curators-show: The Guru Guru

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard, the Mars Volta & Andy Kaufman kind aan huis zijn.

Na een knallende eerste EP, 7 inch, 10 inch (split album met Brutus), het debuutalbum ‘PCHEW’ (dat sinds kort uitverkocht is op vinyl) en hun 2de langspeler ‘POINT FINGERS’ (mixing door David Bottrill), komt de band nu naar buiten met een dubbel EPOp de EP wordt er geëxperimenteerd met industriële klanken en ruimtes. Bassist Brent Mijnendonckx neemt geluiden op van werkende machines in de fabriek waar hij werkt, samplet deze en bewerkt ze met zijn sound design skills. Zo zetten ze weer een volgende stap in hun muzikale verhaal. De band blijft zijn muzikale grenzen aftasten en verleggen. Niets is onmogelijk.

Live is The Guru Guru een must-see. Terwijl de energie van het podium komt gegutst, balanceert frontman Tom A. op het randje van een theatrale psychose.

 

ILA

Ilayda Cicek uit Peer heeft één grote wens wanneer ze in 2017 het zilver wint van Limbomania, een belangrijke Limburgse talentenwedstrijd. Haar broze songs hebben een band nodig om volledig tot hun recht te komen. Enter drummer Cas Kinnaer en gitarist Sam Smeets. De mini-albums ‘ILA’ (2018) en ‘Montage’ (2019) zorgen voor een aangename buzz. Er is een groot talent op komst. Ze schrijft eerlijke liedjes met rauwe emoties en ze heeft een fijne korrel in haar stem. De laatste dominosteen valt in het najaar van 2021 na de release van ‘Felt’, een donker album met oosterse invloeden. ‘PJ Harvey in de Turkse bazaar’, schrijft Het Belang van Limburg. Het nummer ‘Leave Me Dry’ haalt de radio en ILA behoort volgens Studio Brussel tot De Nieuwe Lichting 2022. De jury beveelt de groep warm aan bij fans van - jawel - PJ Harvey en Fontaines D.C. en besluit: ‘ILA, elle l'a!’

Partagez cet événement