Spoetnik x De Stroate x BAF!

You are here

Spoetnik night

Spoetnik x De Stroate x BAF!

10.09.2021

'Spoetnik' ondersteunt de komende jaren telkens een tiental Kortrijkse opkomende talenten op hun muzikaal pad. Van jazz over klassiek, van rock naar hip hop en alles ertussen, zolang er een link is met Kortrijk. Op 10 september geven we De Stroate carte blanche om enkele van hun artiesten op het Bolwerk podium te plaatsen.

De concerten zijn gratis en vrij toegankelijk, inschrijven is niet nodig. 

De Stroate

De Stroate is een jeugdcultuurcentrum gebaseerd op de Hip Hop-cultuur. De Stroate’s aanbod bestaat uit workshops en evenementen die het hele spectrum van Hip Hop beslaan, met daarnaast het Hip Hop Café op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Alle elementen onder één dak, in een jongerenwerking. Jonge artiesten die de smaak te pakken hebben en ondernemers die verdere stappen willen zetten vinden bij ons de voedingsbodem en coaching voor hun dromen. Hiernaast staan wij open voor alles waar onze leden en sympathisanten hun schouders willen onderzetten.

BAF

BAF is een collectief jonge beeldende kunstenaars, ontstaan in 2019 vanuit de schoot van de Jongbloed-werking. Zij organiseren die op 10 en 11 september in Bolwerk een tentoonstelling die ze maakten voor Expo NR. 21. Hiervoor werkten ze 6 weken lang in een oud herenhuis in de Leeuw Van Vlaanderenlaan. Op een artistieke manier bliezen ze nieuw leven in het huis en werd het hun tijdelijke kunsttempel.

Line-up:

18u - 19u: DJ Mojo Bojo
19u30 - 20u: Brooklyn & Franklin
20u - 20u30: Jack Ronin ft. Robin
20u30 - 21u: DJ Mojo Bojo
20u - 21u: De Martioanen

De Martioanen

Elon Musk move over; de 1ste Martioanen zijn gekend en ze zijn van bachten de kupe. DJ Saimn-I, MC Tovenoare & MC Samoerai hebben hun aardse leven afgezworen en zijn vastberaden om elke open mic in het melkwegstelsel af te reizen. Met scherpzinnige flows waar zelfs Spock zou van opkijken, vlijmscherpe scratches die het kot doen daveren op andere planeten en een performance die zo buitenaards is dat Aliens ruimtevaartuigen op hen af sturen. De Martioanen representeren Hip Hop, lokaal, globaal, universaal.

Blijf nog even plakken want DJ Ubuntu sluit de avond af!

Partagez cet événement