VACATURE: Communicatiemedewerker met vlotte pen en grafische skills

You are here

19.02

VACATURE: Communicatiemedewerker met vlotte pen en grafische skills

Voltijds contract voor onbepaalde duur (m/v/x)

Wilde Westen is als regionale concert-en festivalorganisator toonaangevend op het gebied van pop, rock, jazz en klassiek. Jaarlijks organiseert Wilde Westen zo’n tachtig genre-overschrijdende concerten in De Kreun, Muziekcentrum Track en diverse andere locaties. Daarnaast ook vier festivals: Festival Kortrijk, Jazz Cats, Bos! festival en Sonic City.

Wilde Westen zoekt een nieuwe voltijdse communicatiemedewerker met grafische skills.

FUNCTIE OMSCHRIJVING:

Als deel van het communicatieteam ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een communicatie-en marketingplan voor ons klassiek ‘Festival Kortrijk’ en is dit project jouw eindverantwoordelijkheid.

Daarnaast werk je samen met onze communicatiecoördinator aan de communicatie van andere festivals en concerten van Wilde Westen. Specifiek ben jij binnen het communicatieteam verantwoordelijk voor de online marketing- en advertentiestrategie en de opmaak & coördinatie van het artwork &  promotionele drukwerk.

Je soigneert onze website en SoMe, bokst e-mailcampagnes in elkaar en gebruikt je grafische skills om ideeën om te zetten in creatieve visuele content. Je bent je bewust van de tone of voice van ons huis en onze festivals en schrijft vlot en foutloos de juiste copy voor newsletters, socials, persberichten of nieuwsblogs. Je bewaakt mee onze visuele identiteit en knutselt zelf in no time Facebook banners & Instagram squares in elkaar.

Je bedenkt creatieve campagnes, vraagt je af welke tools je daarvoor nodig hebt en durft evidenties in vraag te stellen. Je woont meetings bij met partners, onderhoudt de relaties met onze sponsoren en volgt de initiatieven van Wilde Westen op op vlak van duurzaamheid en ecologisch werken. CMS en CRM systemen hebben voor jou geen geheimen.

Tot slot werk je op afgesproken tijdstippen ook productioneel mee aan concerten en festivals van Wilde Westen.

PROFIEL:

 • Je weet waar Wilde Westen voor staat en beschikt over die zekere ‘je ne sais quoi’ waardoor jij moeiteloos mensen enthousiasmeert voor onze genre-overschrijdende concert-en festivalwerking.
 • Je hebt grafische skills. Het zelf opmaken van afgeleiden van onze huisstijl is een absolute must.
 • Je communiceert minimum op een Bachelorniveau en je hebt bij voorkeur een aantal jaar ervaring in een communicatiejob
 • Je hebt een stevige kennis van sociale media en bent sterk vertrouwd met online adverteren.
 • Je bent in staat een eigen project van begin tot eind aan te pakken en kan een marketing-en promo campagne uitwerken voor Festival Kortrijk
 • Je hebt een scherpe pen en schrijft vlotte copy voor verschillende doelgroepen en kanalen. Je doet dit moeiteloos in het Nederlands en het Engels. Een goede kennis van het Frans is aardig meegenomen.
 • Je hebt voeling met muziek, en liefde voor klassiek is een grote plus.
 • Je hebt oog voor detail, werkt doelgericht, je bent creatief en leergierig. Je bent een teamspeler die ook in staat is individueel een plan uit te werken.
 • Avond-en weekenduren zijn voor jou geen probleem
 • Je beschikt over een rijbewijs [B]
 • Je hebt een zwak voor duurzaamheid en ecologie

WIJ BIEDEN:

Een voltijds contract (38u) van onbepaalde duur in een open-minded, dynamisch team van muzikale enthousiastelingen.

Een spannende job met loon conform de wettelijke barema’s van de CAO Podiumkunsten [PC304].

Ben jij de m/v/x die we zoeken?

Wij selecteren de kandidaten op  basis van hun kwaliteit, ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst, overtuiging, handicap, nationaliteit enz.

Stuur jouw kandidatuur [CV + Motivatiebrief] voor vrijdag 19 maart 12u naar vacature@wildewesten.be

deel dit bericht: