Week van de Belgische Muziek bij Wilde Westen

You are here

26.01

Week van de Belgische Muziek bij Wilde Westen

VI.BE en VRT zetten samen met de spelers uit de brede muzieksector en diverse andere media hun schouders onder de Week van de Belgische muziek. Een hele week lang worden de spotlights gezet op muziek van eigen bodem, om zo de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. In heel het land worden acties op poten gezet - van groot tot klein. Benieuwd wat er tussen 8 en 14 februari gebeurt? Ontdek alle initiatieven hier.

Een heel grote evidentie: ook Wilde Westen en Muziekcentrum Track doen mee aan de Week van de Belgische Muziek. In de aanloop van De Week plannen wij twee educatieve events, tijdens de week zelf gooien we er nog een online Jazz Class bovenop. Jup, wij doen Twee Weken van de Belgische Muziek. Altijd een beetje overdrijven!
Ons programma: Artist Talk met Jan Delvaux, On Stage With Jelle Denturck (dirk.) en Jazz Class rond honderd jaar Belgische Jazz. Bekijk hieronder het programma, klik door, en volg mee online. Samen zijn we #unitedforlivemusic en dromen we van een toekomst waar alles weer ''in't echt'' mag. 

Woensdag 3 februari
On Stage With Jelle Denturck (dirk.)

Jelle Denturck noemt zichzelf 'een luilaak met dadendrang' en een 'vastberaden twijfelaar'. Wij noemen Jelle gewoon graag 'een fijne man met bovengemiddeld veel talent' en vonden die reden op zich genoeg om 'm nog eens uit te nodigen om zich dicht bij ons - maar toch op veilige afstand - te komen nestelen. Op woensdag 3 februari gaat hij in onze On Stage With via Facebook Live in gesprek met Ayco Duyster én brengt hij enkele live nummers. Tune in, om 20u30 via onze Facebookpagina.


donderdag 4 februari 
Belpop Bonanza: Artist Talk met Jan Delvaux

De muzikale geschiedenis van onze Stad Kortrijk is uitgebreid en bijzonder. Het is de hoogste tijd om die uitgebreide rijkdom degelijk in kaart te brengen, denken we dan. En dat treft, niet geheel ontoevallig bracht Jan Delvaux eind 2020 het boek 'Van Johny Turbo tot Amenra' uit, met daarin dertig bepalende muzikanten / bands uit onze Kortrijkse scene van dan en nu. Op donderdag 4 februari komt Jan bij Wilde Westen praten met drie gasten, die elk een rol speelden in onze lokale muziekgeschiedenis. Onder anderen Frank Holvoet (Definitivos), Hans Verbeke (Rise Above, Blindfold, Liar, The Mars Model) en Bruno Houyet (Ntrek) treden aan. Tijdens deze artist talk wordt terug- en vooruitgeblikt op veelbelovende carrières en worden  legendarische verhalen worden vanonder het stof gehaald.donderdag 11 februari
Jazz Class: 100 jaar Belgische jazz

Belgische jazz is uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat z’n mannetje kan staan op het internationale platform en geldt als voorbeeld van een gezonde, bloeiende scene. Dat heeft te maken met een nieuwe generatie bands die de regels van het spel duchtig op z’n kop zet en de oversteek maakt naar een nieuw en breder publiek, maar natuurlijk ook met het voorbereidende werk van de eerdere generaties. Hoe is dat allemaal ontstaan?

In deze levendige online introductie kom je alles te weten over wat vooraf ging, via grote breuklijnen, ‘kleine’ verhalen, sappige anekdotes en natuurlijk bakken geweldige muziek. Lesgever Frederik Goossens, zelf verwoed verzamelaar en jazzliefhebber, gidst je enthousiast door een eeuw Belgische jazzgeschiedenis en houdt halt bij de belangrijkste gebeurtenissen, albums en artiesten. Hij vertelt over de intrede van jazz in België en voert je mee tot aan de millenniumwisseling. Kers op de taart: hij illustreert de geschiedenis aan de hand van vinylplaten uit zijn eigen collectie!

 

Wilde Westen heeft komend voorjaar nog veel meer voor jullie in petto. Schrijf je hier in op een van onze newsletters om op de hoogte te blijven.

En uiteraard ook, bijna needless to say: we missen jullie.
 

deel dit bericht: