Wilde Wandelen? - Flip Kowlier Afstand: 5km, Locatie: Bourgoyen, Gent

You are here

Wilde Wandelen?

Wilde Wandelen? - Flip Kowlier

10.12.2020 to 31.12.2020
Afstand: 5km
Locatie: Bourgoyen, Gent

Nog voor The Noughties maakte Kowlier al furore met episch hiphop duo 't Hof Van Commerce. Voor zo goed als elke eighties kid maakt 't Hof deel uit van het collectieve muzikale geheugen. In 2001 verbaasde hij muziekminnend Vlaanderen door de release van solodebuutplaat 'Ocharme Ik' (productie Wouter Van Belle) waarmee hij diep in zijn ziel liet kijken. 'Ocharme Ik' bevatte de ene radiohit na de andere. (Of zingt u niet mee met ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’, misschien?). Het album won twee Zamu-Awards en lanceerde een carrière als singer-songwriter voor de Izegemnaar.  

Een handvol soloalbums & een bijzonder succesvolle 't Hof Van Commerce comeback tour later, blijft Kowlier verbazen. De laatste jaren trekt hij opnieuw bewust de kaart van de belachelijk aanstekelijke beats met Ertebrekers: het funky triumviraat rond Flip Kowlier, Jeffrey Bearelle en Peter Lesage. Ook 'De Zji' wordt een radiohit en de eightiespoprevival baant zich terug een weg naar je dagelijkse drive time commute. Ertebrekers brengen met 'Blut' overigens op vrijdag 11 december een kerstsingle uit. 

Probeer je Kowlier te negeren, dan lijkt dat toch een weinig gemakkelijke klus. Want naast de radio duikt hij tegenwoordig ook op in je televisiescherm. In 'De Ideale Wereld' maakt hij als bassist elke dinsdag en donderdag deel uit van de huisband en mag hij met collega-fijne-mensen een beetje lachen met de wereld. Tijdens de wandeling wordt duidelijk dat het voor muzikanten tijdens een pandemie misschien wel een godsgeschenk is, zo'n vaste stek in een televisieprogramma. ''Op z'n minst kan ik nog twee dagen per week muziek spelen. Niet iedereen heeft dat geluk.'' 

Ook in menig Vlaamse huiskamers duikt Kowlier tegenwoordig op. Hij vertaalde onlangs het kinderboek 'De Gruffalo' naar het West-Vlams, en ontleende zijn zoetgevooisde West-Vlaamse stem aan het voorleesboek. Hoog tijd voor een wandeling met de muzikale duizendpoot uit Izegem, want hij blijkt, naast getalenteerd, ook gewoon een heel fijne mens te zijn die al eens graag een wilde eend gaat spotten.

Ontdek hier de wandeling van Flip Kowlier. Ga je alleen op pad? Bring your headphones! Flip maakte voor deze gelegenheid ook een playlist en zorgde voor een 'perfect pairing': de omgeving en de playlist gaan hand in hand.

We treffen Flip op de parking van de Bourgoyen, de groene oase in de Gentse stadsrand, op een boogscheut van zijn huis. ''Ik ben hier ooit een jaar lang elke dag komen wandelen. Ik kom hier graag. Dit gebied ligt pal naast de R4, op sommige plaatsen hoor je dat ook. Maar toch zit je middenin de natuur.''

De Bourgoyen is met 220 hectaren natuur een van de meest vogelrijke gebieden in Vlaanderen, vooral bekend door de grote aantallen watervogels in het winterhalfjaar. Die vogels worden aangetrokken door de overstroomde graslanden. 

Ga je alleen wandelen in de Bourgoyen? Perfect.
De wandeling is ongeveer 5 kilometer en duurt een uurtje. Press Play en geniet van een op maat gemaakte playlist. Ook hier verbaast Kowlier (of net niet?) met een uurtje enkel Nederlandstalige muziek: van Maurits Pauwels tot FULCO en Will Tura. Eenden spotten terwijl je mee neuriet in je moedertaal. Geestig.

Partagez cet événement