Wilde Wandelen? - Naomi Sijmons Afstand: 8,2 kilometer, Locatie: Kortrijk

You are here

Wilde Wandelen?

Wilde Wandelen? - Naomi Sijmons

23.11.2020 to 31.12.2020
Afstand: 8,2 kilometer
Locatie: Kortrijk

Naomi Sijmons doet via haar achternaam meteen een belletje rinkelen. De dochter van voormalige The Scabs-bassist Fons Sijmons erfde haar vaders muzikaliteit, speelt al van jongs af aan muziek en is in het huidige muzikale landschap bekend als frontvrouw van de band Reena Riot.

De multi-instrumentaliste heeft een stem als een klok, haalde in 2012 de finale van HUMO's Rock Rally, bracht in 2013 haar eerste EP 'Stop/Reverse' uit (geproducet door niemand minder dan Mauro Pawlowski) en stuurde vorig jaar haar compromisloze debuutplaat 'NIX' de wereld in. De plaat heeft een opvallende cover die een heerlijke 'ik-doe-wat-ik-wil'-vibe uitstraalt, en dat zorgde voor wat furore in de pers. Op Nix werd Naomi bijgestaan door Jan Myny (Mel Dune), Alan Gevaert (dEUS), Bernd Coene (Tiny Legs Tim) en Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids). De muzikante legt haar ziel bloot op haar debuut. ''Zelfs als u de voorgeschiedenis van Naomi Sijmons niet kent, zal ze u met haar band Reena Riot en debuutplaat Nix alles vertellen. Voor de debuutplaat van Reena Riot plegen wij nét geen moord", lezen we in Knack Focus. 

Reena Riot is top. Tijd voor een wandeling met deze oude ziel in een jong lichaam. 
De wandeling van Naomi Sijmons (Reena Riot) is 8,4 kilometer lang en vertrekt vanuit de Kortrijkse Wolvendreef, recht de natuur in en neemt je mee naar de Libelle.

Ontdek hier de wandeling van Naomi Sijmons (Reena Riot). Ga je alleen op pad? Bring your headphones! Naomi maakte voor deze gelegenheid ook een playlist en zorgde voor een 'perfect pairing': de omgeving en de playlist gaan hand in hand.

Naomi laat je tijdens de wandeling genieten van Einstürzende Neubauten, Low, Kim Gordon & Songs:Ohia en waarschuwt dat de playlist misschien het best beluisterd wordt als de avond valt. ''De tracks zijn divers, maar kenmerken zich door een zekere bezwerende duisternis.''

Sommige tracks leggen linken naar een emotie. Platen en tracks zijn soms onlosmakelijk verbonden met een deel van je leven. "Lydia Lunch kende ik al een hele tijd, maar het nummer 'when you’re better' en de plaat 'a fistful of desert blues' leerde ik pas kennen begin 2017. Dankzij een zeer stormachtige en passionele relatie waarin mijn partner en ik aanvankelijk communiceerden in de vorm van liedjes naar elkaar sturen. Dit was er eentje van." Ook Low haalde de playlist, en is emotioneel raak: ''Low heb ik leren kennen door Wannes, die ondertussen jammer genoeg niet meer is. Deze is dus voor hem."

Niet alles is zwaar, uiteraard. Sommige dingen schudden je gewoon wakker: '''See you don’t bump his head' van Scott Walker was een tijdlang het nummer waarmee ik elke ochtend opstond'."  Een soort instant-wakker-gevoel dat je ook voelt bij het maken van deze wandeling.

Reena Riots playlist is heel persoonlijk, en ook daar houden wij van. Ze is pas 33, maar de oude ziel voel je in haar muziek, in haar karakter. Heb je nog zelf wat energie na de wandeling? Maak nog een extra ommetje met meer muziek van Reena Riot.

Volg onze Wilde Westen instagrampagina voor foto's van deze Wilde Wandeling.Partagez cet événement