Wilde Wandelen - Dimitri Andreas Afstand: 6,7 kilometer, Locatie: Kortrijk

You are here

Wilde Wandelen?

Wilde Wandelen - Dimitri Andreas

23.11.2020 to 31.12.2020
Afstand: 6,7 kilometer
Locatie: Kortrijk

Dimitri Desmet (u mag gerust ook Dimitri Andreas zeggen) absorbeert en creëert al elektronische muziek van jongs af aan. Zijn eerste releases dateren al van zijn puberteit, toen hij nog samen met 'Bekende Broer' Benjamin Desmet (u mag ook gerust 50% van de bezwerende popgroep SX zeggen) in Wevelgem woonde. Zijn eerste wapenfeit was de release van zijn 'Panther EP' op het prestigieuze label Musicman. De EP werd goed onthaald en Dimitri Andreas werd al snel een naam in de internationale nightlife wereld. Dj'en op major label parties zoals I Love Techno stond al vroeg in z'n carrière op z'n palmares. Ook op de affiches van Dour en Tomorrowland vonden we hem al terug.

Vorig jaar nog maakte hij met choreografe Agnieszka Romek de dansvoorstelling 'Parallel': een unieke blend van klassiek ballet en elektronische muziek. De voorstelling ging in première in een uitverkochte Schouwburg Kortrijk. Het team van Schouwburg Kortrijk kwam onlangs opnieuw bij Dimitri (en broer Benjamin) aankloppen voor '100 jaar Schouwburg': een event dat nu even on hold werd gezet door de coronacrisis. 

Dimitri Andreas mag zich zonder enige twijfel kind aan huis bij Wilde Westen noemen. Hij stond al achter de draaitafels op menig feestje in De Kreun, cureerde twee jaar geleden het programma van SINXEN @ De Kreun, en af en toe komt hij zelf een concertje meepikken in een van onze venues. Momenteel is Dimitri bezig met muziek maken, producen en doet hij zelfs video-opdrachten voor externen. Je vindt artiesten moeilijk zó divers en multi-inzetbaar als Dimitri Andreas.

Ontdek hier de wandeling van Dimitri Andreas. Ga je alleen op pad? Bring your headphones! Dimitri maakte voor deze gelegenheid ook een playlist en zorgde voor een 'perfect pairing': de omgeving en de playlist gaan hand in hand.

Dimitri Andreas laat je tijdens de wandeling genieten van Dijf Sanders, Stavroz, Erik Satie en Ibeyi en maakte een naar eigen zeggen ''mix die past bij het industriële karakter van het begin van de wandeling, en de desolaatheid van het einde.''

De perfectionist in Dimitri Andreas kon zich 
tijdens deze opdracht helemaal botvieren. ''De playlist duurt exact even lang als de wandeling, de tracks gaan hand in hand met het landschap.'' En da's helemaal niks gelogen. Van zodra je de Vandewiele industriezone verlaat en via een verborgen paadje de natuur induikt, verandert de sfeer van de playlist. Toen onze Elisah (coördinator communicatie) samen met Dimitri een aantal modderige trapjes afdaalde, kwamen ze terecht in een andere wereld. ''Geef toe, dit is toch een typisch Dijf Sanders paadje'', lachte Dimitri. Elisah kon alleen maar knikken. Welcome to the jungle.

Dimitri Andreas werkt vooral van thuis uit, brengt uren door in zijn The White Cabin studio en trekt naar eigen zeggen zelf graag even de natuur in om tussen het creëren en producen door een frisse neus te halen. ''Ontsnappen in de natuur geeft het brein weer zuurstof.''

Volg de Wilde Westen instagrampagina voor foto's van Dimitris Wilde Wandeling

The White Cabin website


Partagez cet événement