Wilde Wandelen? - Patricia Vanneste Afstand: 5 kilometer, Locatie: Paulatem (Zwalm)

You are here

Wilde Wandelen?

Wilde Wandelen? - Patricia Vanneste

23.11.2020 to 31.12.2020
Afstand: 5 kilometer
Locatie: Paulatem (Zwalm)

Patricia Vanneste is geen onbekende voor Wilde Westen. Integendeel, ze maakt deel uit van ons kernteam en kan zichzelf sinds 2020 onze programmator klassiek / hedendaags klassiek noemen. Patricia stelt ook het programma van ons Festival Kortrijk 2021 samen (*). 

Twee jaar geleden stapte Patricia uit Balthazar, de band die ze veertien jaar eerder samen met Jinte Deprez en Maarten Devoldere had opgericht. Naast Balthazar hield Patricia er ook het strijkkwartet Cordette op na en met gelegenheidsband Oko Yono trad ze voor het eerst als leadzangeres op de voorgrond. Vandaag zet ze haar eigen ontbolstering verder met Driftwood, een gezelschap waar ze samen met stichter en bezieler Sam De Bock én Sam Pieter Janssens aan het roer staat.  Volgens Patricia zelf is het echter met haar soloproject Sohnarr, dat ze de grootste stap in het onbekende zet.

Voor de eerste Sohnarr plaat ging Patricia in afzondering en reisde ze in haar eentje door de uitgestrekte herfstlandschappen van Zweden en Noorwegen. Veel bagage had ze niet. Twee violen, een microfoon, een laptop, een midi-keyboard en een goed paar stapschoenen. Het leek ons na dit scandinavisch avontuur dus ook niet helemaal overdreven om Patricia te vragen aan wandeling samen te stellen.

Patricias wandeling is 5 km lang en loodst je samen met haar playlist door haar nieuwe woonpaats: de prachtige Zwalmstreek. 

Ontdek hier de wandeling van Patricia Vanneste. Ga je alleen op pad? Bring your headphones! Patricia maakte voor deze gelegenheid ook een playlist en zorgde voor een 'perfect pairing': de omgeving en de playlist gaan hand in hand.

Patricia laat je tijdens de wandeling genieten van onder anderen A Winged Victory For The Sullen, Martin Kohlstedt en Garth Stevenson.

''Bij een wandeling in de natuur zet ik normaalgezien geen muziek op en verkies ik de natuur als beste soundtrack. Om die reden heb ik voor deze playlist ook gekozen voor nummers die niet al te veel ruimte innemen en door muzikanten geschreven zijn die zich ook letterlijk door de natuur laten inspireren.''


Zelf gaat ze het liefst vroeg in de ochtend of bij valavond wandelen, ''dan kruis je amper iemand en door de inval van het licht, de dauw en de stilte is de algemene energie lager, trager, er hangt dan een soort mystiek. Overdag wodt alles zoveel concreter.''

Patricia kan tijdens het wandelen haar fantasie de vrije loop laten: ''Het fijne aan af en toe bebouwing tegen te komen tijdens een wandeling is dat je huizen tegenkomt waarbij je je kunt voorstellen hoe het zou zijn om er te wonen.  De pastorijwoning vlak naast de kerk , het huis overwoekerd door klimop aan de ingang van het bos, de conciergewoning van het kasteel voor diegene die de paarden verzorgt, het witte huisje midden in het bos. Je kunt je plots in een ander leven wanen. ’Wat als ik hier zou wonen? Hou zouden mijn dagen eruit zien? Welk gevoel neem ik mee voor het slapengaan en bij het ontwaken op zo’n plek? Hoe zou ik mijn dagen vullen?…''  Verder tipt ze nog dat het fijn is om even stil te staan op het brugje over het water tot het nummer van Garth Stevenson gedaan is. 

Op deze manier wordt de wandeling in Zwalm een zee van mogelijke levens. ''Ik heb altijd enorm gehouden van het zicht op mogelijkheden. Ook al worden ze nooit uitgevoerd. Wegdromen bij potentiële scenario’s. Mogelijkheden zonder stil te staan bij de beperkingen.''

Volg onze Wilde Westen instagrampagina voor foto's van Patricia Vannestes Wilde Wandeling
 

https://driftwoodworld.website/

https://www.sohnarr.com/

(*) In een wereld zonder pandemie had Patricia samen met Wilde Westen onlangs het integrale programma van Festival Kortrijk 2021 aan jullie voorgesteld. Helaas moet het door de huidige actualiteit een beetje anders. Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van ''all things klassiek'' bij Wilde Westen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief klassiek.
 

Partagez cet événement