Maak kennis met onze SPOETNIKS

You are here

Spoetnik
12.06

Maak kennis met onze SPOETNIKS

Eind april lanceerden we SPOETNIK. Een traject waarmee we een podium willen geven aan Kortrijkse bands. De SPOETNIK-sessies zijn het eerste wapenfeit onder de SPOETNIK-noemer.

We vroegen Kortrijkse bands om een cover te maken van een nummer van één van de geannuleerde artiesten op ons programma. De beste inzendingen kregen de kans om een kwalitatieve video op te nemen van hun cover en één eigen nummer. Uit de vele inzendingen, kwamen zes winnaars uit de bus: Lucid Dream, The Waltz, Gwenaëlle, Zeitgeist, Tim Martyr en Size Matershh. Het resultaat zie je binnenkort op onze socials! Op die manier brengen we tijdens coronatijden alsnog jong, lokaal talent tot bij ons publiek.

Ondertussen leer je onze SPOETNIKS hieronder wat beter kennen.

Lucid Dream

Lucid Dreams

Twee neven die droomden van de grote podia en samen de dromerige helderheid en de korrelige duisternis wilden aftasten binnen het alternatieve britpop genre. Zuivere klanken met een vuil kantje. Doorheen de jaren zijn we blijven groeien, blijven nadenken en sloten Jonas Hoflack (bas) en uiteindelijk Tess Debacker (drum) aan bij de band.

The Waltz

The Waltz

The Waltz is na een lange break terug met nieuwe muziek en in een nieuwe formatie. Tijdens deze overgangsfase werden singles ‘Television’ en ‘Fear’ opgenomen en uitgebracht. Deze schopten het tot de nieuwe gitaarplaylist van StuBruBruut’. Ondertussen is de band volop bezig aan een debuutplaat en hoopt deze rond het nieuwe jaar uit te brengen. Spannend!

Gwenaëlle


Gwenaëlle Dezyn

Gwenaëlle zingt bloedmooie minimalistische nummers. Soms donker, soms komisch, soms heel gewoon zacht. Al sinds haar vierde speelt ze piano, maar ze houdt van eenvoudige melodieën zowel op piano als gitaar. Met haar stille, eerlijke teksten raakt ze meer dan één gevoelige snaar.

Zeitgeist

Zeitgeist

Zeitgeist is het alter ego van Valentin Larmuseau. Hij experimenteert met elektronische muziek via improvisatie met synthesizers. Met Zeitgeist probeert hij zijn eigen sound te vormen. Live speelt hij voornamelijk improvisatiesets om zo een unieke muziekervaring te creëren voor het publiek. In de studio gaat hij eerder op zoek naar hoe hij zichzelf persoonlijk kan uitdrukken.

Tim Martyr

Tim Martyr

Tim Martyr is een solo muzikant afkomstig uit Kortrijk. Zijn project is een eeuwige zoektocht naar zelfexpressie in een melancholische setting. Breekbaarheid en persoonlijkheid staat centraal. Tim Martyr is ontstaan door een opeenstapeling van persoonlijk opgenomen muziek waarmee hij nu zijn verhaal probeert te brengen.

Size Mattershh

Size Matershh

Size Mattershh is een drietal uit Kortrijk bestaande uit Kristof LazouNathalie Deschacht, en Monica Villaroel Celsi. Size Mattershh staat voor sferische psychedelische elektropop. In december van vorig jaar kwamen Kristof en Nathalie op een beschonken avond samen met kunstenares Monica Celsi. Na een creatieve brainstorm tot de vroege uurtjes besloten ze om samen een band te beginnen. Size Mattershh. Tijdens de Coronacrisis begonnen ze met het schrijven van een plaat. Kristof werd geïnspireerd door de stem van Nathalie en dacht meteen aan Julee Cruise (cfr. Twin Peaks soundtrack). Twin Peaks werd zo een inspiratiebron voor de sfeer van Size Mattershh.

deel dit bericht: