Nieuwe datum: Newmoon

You are here

Annulé
Newmoon + Those Who Didn't

Nieuwe datum: Newmoon

29.10.2020
Curated by Young Curators
Voorverkoop Wild Card€6,5
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart€6
Voorverkoop€9,5

1 BESTELLING = 1 BUBBEL.

We plaatsen mensen die samen tickets bestellen samen in 1 bubbel om zo onze capaciteit te maximaliseren, maar toch de afstandsregels te bewaren.
Bestel je dus bvb. 4 tickets, dan worden jullie stoelen dicht bij elkaar geplaatst. Bestel je 1 ticket, dan zal er 1 stoel voor je klaar staan op een veilige afstand.
Gelieve deze regels te respecteren en tijdens het evenement geen stoelen meer te verplaatsen.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Locatie
uitpas

Het concert van NEWMOON wordt geannuleerd: één van de NEWMOON bandleden heeft een risicovol contact gehad, waardoor optreden niet meer verantwoord is.
De gezondheid van de band, het team en onze bezoekers staat zoals steeds centraal. Wilde Westen en NEWMOON annuleren de show en betalen alle tickethouders integraal terug.

Een concert geselecteerd door onze Young Curators.

'Nothing Hurts Forever': het nieuwe geluid van Newmoon.

De shoegaze van hun uitstekende debuut 'Space' werd ingeruild voor een meer melodieuze aanpak. Minder gruis, meer licht. Nog altijd graag vastpakken, maar ook weer durven loslaten. Wat vooral bleef is de frisheid die deze negen nieuwe songs stuk voor stuk ademen. 'Nothing Hurts Forever' werd geproduced door Andy Savours (The Pains Of Being pure At Heart, My Bloody Valentine, The Horrors,…). Newmoon laat elke song ademen, zoekt en vindt telkens de juiste dynamiek. De klemtoon ligt veel minder op heavy dan bij hun debuut. 'Collide Into Me', met zijn meer akoestische aanpak, kwam begin september al uit en kreeg meteen veel bijval. Het is de juiste single voorafgaand aan deze plaat. De vijf jeugdvrienden groeiden op met Joy Division en The Cure en tekenden al voor een verleden met de hardcore punkband Midnight Souls. De band haalde zijn naam uit een plaat van Elliott Smith en speelt intussen bijna zes jaar samen. Na een eerste EP 'Invitation To Hold' in 2014 volgde in 2016 met 'Space' een volwaardige eerste plaat, eentje die meteen op viel. Newmoon maakte begin 2017 furore op het festival 'We're Open' in het Antwerpse Trix. "Indie-pop, reverb rock en drone metal: het zit allemaal verwerkt in een mooi klankentapijt, gecombineerd met ijle zanglijnen. Deze groep (met de look van jonge Stone Roses en de bassist van Alabama Shakes) staat grààg en gretig op het podium", schreef de krant De Morgen toen. 
Newmoon werd die zomer beloond voor zoveel moois met een gesmaakte passage op Pukkelpop en speelde er de pannen van het dak. De band trok vervolgens naar Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Newmoon is eerder dit jaar al door dEUS zelf uitgenodigd om te openen voor hun The Ideal Crash-concerten, en bouwde afgelopen zomer al op naar de release van de nieuwe plaat, met onder meer een gesmaakte passage op de Lokerse Feesten

Those Who Didn't

Those Who Didn't is een vierkoppige instrumentale band uit Antwerpen met een stijl omschreven als Post-Everything en Pre-Nothing. Ze maken korte, catchy nummers die tegen je schreeuwen, zonder vocals weliswaar. Depressieve feel-good songs die je in de ballen trappen en zich voorgoed in je oren nestelen. Muziek geïnspireerd door Bauhaus, Berlijn, bier en Bukowski.

Partagez cet événement