You are here

Derniers billets
23.01 2020

Carneia + Motsus

Coproductie: Polder Records
Vinyl release show
ism Polder Records
19:30

tickets

Voorverkoop Wild Card
€7
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
€7
Voorverkoop
€10
Aan de deur
€13

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

19u30: deuren
20h00-21u00: MOTSUS
21u30-22u30: CARNEIACarneia & Motsus, twee bands ontsproten uit de West-Vlaamse klei, hebben iets te vieren. Hun eigenzinnige sound overtuigde het DIY label Polder Records om hun meest recente werk uit brengen op high quality vinyl. Polder Records heeft een neus voor ‘underground’ talent en heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd in de Stoner/Doom/Sludge/Psych scene.

Carneia

Sinds 2008 zet het Belgische CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door bands als Tool en Faith no More ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel. CARNEIA creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. In het voorjaar van 2019 verscheen CARNEIA’s vierde worp “Voices of the Void”. 

Motsus
Afkomstig uit de West-Vlaamse Oudenburg, ontstond dit driekoppige sonische monster in de herfst van 2012. Ze brengen instrumentele stoner-metal door de loodzware stoner riffs te mixen met hedendaagse sludge en old-school heavy rock. Het geluid is rauw, sinister en donker. Gewapend met een eerste zelfgeschreven EP (oktober 2014, zeer eigenwijs getiteld Demo II) en een geweldige doe het zelf-houding begonnen ze de underground scene in Vlaanderen plat te walsen en deelden ze het podium met uiteenlopende bands als Brutus, Fire Down Below, Briqueville en Tangled Horns.

Begin 2018 brachten de heren dan hun eerste volledige (concept)album uit: Oumuamua. De zwaar ronkende maar toch altijd groovende stoner van dit album glijdt verrassend gemakkelijk en verrukkelijk naar binnen. In een ijzingwekkend tempo word je in een luidruchtig rondje rond de aardas gelanceerd. Het is haast een wonder dat er nog geen contact met buitenaards leven gemaakt is met Oumuamua als boodschapper aangezien de volumeknop zodanig open staat dat zelfs de bemanning van het ISS station waarschijnlijk enthousiast het hoofd meebeweegt.

 

Partagez cet événement