De 5 Sonic City favorieten van Young Curator Marijke

You are here

30.10

De 5 Sonic City favorieten van Young Curator Marijke

We vroegen onze 5 Young Curators om hun favorieten uit de Sonic City en Sonic in the City line-up. Ontdek de favorieten van Marijke Maes hieronder:

Holly Herndon / Sonic City Saturday

Ik heb nog nooit iemand op zo’n manier muziek weten maken. Vocoders, exotische stemtechnieken, experimenten met auto-tune en custom-made instrumenten… Dat allemaal terwijl ze een interessante harmonie en melodie weet te bewaren. Het ontlokt een soort wild primitief innerlijk gevoel, maar tegelijk voelt het erg futuristisch.


Vivien Goldman / Sonic City Saturday

Een vrouw met een behoorlijke palmares en uniek perspectief, zowel academisch als muzikaal. Ik ken haar repertoire niet helemaal, maar ik ben erg fan van dat wat ik ken. In 1981 maakte ze een heel interessante EP, waarin ze gebruik maakte van allerlei nieuwe technieken op de markt: sampling, drumcomputers, synths. Ook haar zang en teksten zijn erg interessant.

Hatis Noit / Sonic City Saturday

Gewapend met haar stem en loopmachine staat ze alleen op het podium. Perfecte stemcontrole en mythische melodieën uit het verre Oosten kunnen niet anders dan je intrigeren. Ik heb geen idee waar ze over zingt, maar toch hang ik aan haar lippen.

Linde / Sonic in the City Saturday

Singer-songwriter met een hoekje af. Ik hou ervan dat ze in haar lyrics durft te zeggen waar iets op staat. Laat je niet vangen door de feeërieke presence, er schuilt denk ik ergens een intense godin in Linde die naar bovenkomt als ze begint met haar Mongoolse keelzang.

Eiko Ishibashi / Sonic City Saturday

Een muzikante die elk van haar 6 albums in een ander verrassend jasje wist te steken. Van instrumentaal maximalisme, tot piano-gebaseerde liedjes, tot warme jazz of dromerige pop-rock. Ze is zo veelzijdig en onvoorspelbaar dat ik heel erg benieuwd ben naar wat ze gaat doen op het podium.

deel dit bericht: