You are here

DAK: Sinxen 2019

09.06 2019 to 10.06 2019

Sinxen Sunday: BEATS

15:00
02:00

tickets

De ingang is gratis en kan via de hoofdingang van Concertzaal De Kreun. 
Let wel: de capaciteit is beperkt dus come early, stay late.

DOORS 15H00

15H00 - 16H00 // UBUNTU
16H00 - 18H00 // NIFCO
18H00 - 20H00 // BEATBLENDER
20H00 - 22H00 // SUPAFLY COLLECTIVE
22H00 - 24H00 // Dj SNS
24H00 -02H00 // ALIA


END // 02H00

UBUNTU // 15H00 - 16H00 SINXEN SUNDAY

Deze twee handen op 1 buik delen jaren ervaring in de Belgische reggae scene. Met hun crew Youth & Truth bouwden ze in 2010 de eerste reggae-soundsystem in Kortrijk. DJ Ubuntu is thuis in vele genres, resident DJ van De Stroate en fervent platenverzamelaar. Hij houdt van muziek met een groove en die is alomtegenwoordig in reggae. Rudy Roots is meer dan een toaster, hij brengt een kritische boodschap met Rastafari wijsheden. Op traditionele wijze vermaakt hij het publiek met doordachte rijmen en praat hij de platen netjes aan elkaar.

NIFCO // 16H00 - 18H00 SINXEN SUNDAY

Nifco gaat al een tijdje mee en is zeker geen onbekende als't gaat over plaatjes draaien in en op De Kreun. Vooral gekend van het lokale circuit (Vlasmarkt, Gouden Aap,...) zorgt hij voor eclectische feestjes all around town. Van world music tot 80's hardcore tot blues en soul. Nifco schuwt ook het urban pad niet. Verwacht je een aan gezond, gevarieerde hoopje zonnigheid.

BEATBLENDER // 18H00 - 20H00 SINXEN SUNDAY

Het BeatBlender-duo uit Kortrijk, bestaande uit Tights en Mr. Fishdick, zijn geen onbekenden in het dj-landschap. Zowel individueel als samen delen ze al geruime tijd hun passie voor muziek achter de draaitafels. Je vindt ze voornamelijk terug in het Kortrijkse, maar ook Roeselare, Brugge en Gent kregen al bezoek. Daarnaast werden ze meermaals uitgenodigd als curator voor diverse kleinere festivalpodia zoals bv. Tacticz-festival. !!Deze jongens zorgen altijd voor een frisse mix tussen classics en verborgen (nieuwe) pareltjes, vertrouwd of exotisch. Hip hop, funk, soul & disco vormen steeds de basisingrediënten, maar laten zich daar niet toe beperken, zolang het maar de ziel raakt.

SUPAFLY COLLECTIVE // 20H00 - 22H00

Binnen het Supafly Collective bestaat een uniek team van 4 vrouwelijke DJ's, hailing from Gent en Brussel. DJ’s Mikigold, Young Mocro, Fatoosan and Vaneeshua zijn een fenomeen. Elk met hun eigen muzikale en culturele achtergrond, persoonlijke stijl en technische skills bouwden ze een stevige livereputatie op. Gekend voor hun all-round selecties, positieve vibe en setjes die uitnodigen tot dansen ownen ze de DJ-booth. Muzikaal geconnecteerd door hun liefde voor hip hop, gooien ze daar graag global, funky grooves bij en ook house, bass-driven music en future beats.

DJ SNS // 22H00 - 24H00 SINXEN SUNDAY

Dj SNS draait al geruime tijd mee in het Belgische dj-landschap. Op 16-jarige leeftijd was hiphop de grote voorliefde. Stelselmatig evolueerde zijn muzieksmaak naar een breder kader waarin genres zoals funk, soul, (future) beats, dubstep, house, world, ... steeds meer aan bod kwamen. Je kon dj SNS reeds aan het werk zien op All Eyes On Hip Hop, Lefto presents, Made In Belgium, KERK Gent, NEST Gent, Charlatan, ...Naast zijn dj-carrière vind je hem ook terug op het podium als dj bij Brihang & als lid van het funkcollectief JTOTHEC.In 2018 nestelde hij zich op plaats 43 van de Red Bull Elektropedia dj-top 100."Verwacht alvast een heel gevarieerde en eclectische set. Een set die geen grenzen kent en gebaseerd is op kwalitatieve classics gemixt met frisse sounds van opkomend talent die vandaag de dag floreert."

ALIA // 24H00 - 02H00 SINXEN SUNDAY

Soms kom je op een feestje en merk je op dat de platenselectie én techniek van de DJ heel erg goed is. Op zich niet zo bijzonder, maar als je daar dan nog aan kan toevoegen dat de DJ slechts 18 jaar oud is, dan verandert dat de zaak. Meet AliA! Net volwassen en ze mag Lefto & Carista al tot haar fans rekenen, speelde al op Worldwide Festival (CH), Amsterdam Dance Event, Listen! Festival en FUSE Brussel. 

Check haar muziek op Soundcloud.


 

Partagez cet événement