WILDE WESTEN cureert GELUIDSKUNST op INTERIEUR - stadsfestival TO OBJECT

You are here

05.09

WILDE WESTEN cureert GELUIDSKUNST op INTERIEUR - stadsfestival TO OBJECT

SOUND ART TO OBJECT curated by WILDE WESTEN

Biënnale INTERIEUR breekt ook dit jaar door de expohallen. Tijdens hun stadsfestival wordt de leegstaande Sint-Maartenskliniek, ingepakt door een jonge generatie ontwerpers, toonaangevende designers en intrigerende kunstenaars. Onder de titel TO OBJECT staan ze garant voor een verrassend en creatief stadsprogramma. Als ‘to object’ weerleggen, protesteren en bezwaren betekent, zit dat dan ook omvat in het woord ‘object’? Kan een voorwerp onderwerp zijn van weerstand? Kan het vragen oproepen en maatschappelijk relevant zijn?

Wilde Westen cureert binnen dit project de expo SOUND ART TO OBJECT (#KlinkendeStad).
Binnen- en buitenlandse geluidskunstenaars brengen geluid en materie samen in een reeks ‘SOUND OBJECTS’. Wat is een object? Wat is de functie? Hoe werd het gerealiseerd? Hoe krijgt het betekenis? To Object heeft een dubbele betekenis. Enerzijds wordt het voorwerp actief - als werkwoord – en wordt het object een op zichzelf bestaande entiteit. Anderzijds zoomt het in op de kunstenaar die onze dagdagelijkse realiteit observeert, er over reflecteert of er diametraal tegenin gaat en ons alternatieven aanreikt.

Na jaarlijkse edities van KLINKENDE STAD tijdens Happy New Ears en Festival van Vlaanderen Kortrijk wordt de geluidskunst-traditie nu ook verder gezet binnen Wilde Westen.

Klik HIER voor alle info. 

deel dit bericht: