Maatregelen covid-19 bij Wilde Westen | Wilde Westen

You are here

Maatregelen covid-19 bij Wilde Westen

We trappen het nieuwe concertseizoen af en dat doen we graag op een veilige manier.

Algemeen:

  • We verluchten continue de gebouwen.
  • We controleren de luchtkwaliteit met een CO2-meter en we investeren in een centraal monitorsysteem. Zo kunnen we eenvoudig bijsturen wanneer nodig.
  • We ontsmetten de oppervlakten en blijven handgel voorzien.
     

Welke regels gelden er tijdens concerten? 

Vanwege de stijgende besmettingscijfers en in het kader van de nieuwe maatregelen, geldt voor alle concerten bij Wilde Westen het volgende: geldig Covid Safe Ticket + mondmasker verplicht. De mondmaskerplicht geldt vanaf 6 jaar.

Ondertussen werden heel wat concerten geannuleerd of verplaatst. Check deze pagina voor de laatste updates.

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket (CST) moeten bezoekers ouder dan 12 jaar kunnen voorleggen bij alle evenementen vanaf 28 oktober.

Het Covid Safe Ticket is een certificaat dat je geprint kan meenemen of tonen in de officiële CovidSafeBE-app. Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website om je certificaat te verkrijgen, dat kan ook. Op deze website kan je nalezen hoe je best te werk gaat. Vraag je certificaat zeker tijdig aan, aangezien het tot een week kan duren voor je het certificaat ontvangt. 

Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten: 

  1. Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je meer dan 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. 
  2. Met een geldig testcertificaat kan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Een zelftest wordt niet aanvaard! Opgelet, de geldigheidsduur is afhankelijk van het soort test: 1) Een negatieve PCR-test mag maximaal 48 uur vóór de dag van het evenement afgenomen zijn ; 2) Een negatieve antigeen test (Engels: rapid antigen test, RAT) mag maximaal 24 uur vóór de dag van het evenement afgenomen zijn. 
  3. Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test. De geldigheidsduur van dit certificaat begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test. 

Het Covid Safe Ticket (CST) is enkel geldig in combinatie met een individueel identiteitsdocument, zoals een identiteitskaart, bankkaart, paspoort of rijbewijs. En een geldig concertticket, natuurlijk ;-).


Wilde Westen voorziet zelf geen testmogelijkheden.

Regels rond mondmaskers

Het mondmasker wordt altijd gedragen, dit geldt zowel voor bezoekers als personeel en vrijwilligers. Wie jonger is dan 6 jaar moet geen mondmasker op.

Het mondmasker mag kortstondig afgezet worden om iets te consumeren (eten/drinken).

Tot slot nog dit

Houd de basismaatregelen nog steeds in het achterhoofd: blijf thuis als je je ziek voelt, symptomen vertoont of een hoogrisicocontact had. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Was of ontsmet regelmatig je handen.

See you soon & safe @ Wilde Westen!

Vrijwilliger met wilde westen mondmasker

Zit je nog met vragen over de coronamaatregelen of je aangekochte tickets? Mail dan naar info@wildewesten.be of bel naar 056 370 644.