ON TRACK - dag van de jazz, pop & muziekproductie een dag vol workshops voor muzikanten met oa. bandcoaching, demo feedback, vocal workshops etc.

You are here

Nouveau
dag van jazz, pop en muziekproductie

ON TRACK - dag van de jazz, pop & muziekproductie

19.02.2022
een dag vol workshops voor muzikanten met oa. bandcoaching, demo feedback, vocal workshops etc.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

De workshops zijn gratis voor leerlingen van het Conservatorium Kortrijk. Vraag de activatiecode voor dit ticket aan via reservatie.conservatorium@kortrijk.be. Je kan daarna met die code hier je (gratis) ticket(s) bestellen.

Welkom op On Track - dag van de jazz, pop & muziekproductie. Noteer deze datum met stip in je agenda want we spijkeren je kennis en skills bij met een mooi aanbod van workshops en feedbacksessies. Alvast een greep uit het (voorlopige) programma: bandcoaching, vocal workshop, workshop technische fiches, demo-feedback, etc

9u30 - 10u30 Bandcoaching voor beginners - Dominique Vantomme en Jasper Morel - kostprijs: €8

Hoe voelt het om in een popband te spelen/zingen? In de workshop “bandcoaching voor beginners” leren jonge muzikanten en zanger(es)s(en) samen een popliedje spelen onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Dominique Vantomme en Jasper Morel. De workshop wordt afgesloten met een mini optreden.

Workshop toegankelijk voor muzikanten en zangers tussen 10 en 14 jaar.

Docenten:
Dominique Vantomme (pianist bij oa. Axelle Red, Laïs, Geike, docent Conservatorium Kortrijk)
Jasper Morel (gitarist bij oa. Black Box Revelation, docent Conservatorium Kortrijk en academie Grimbergen)

Locatie: lokaal 2A12, Muziekcentrum Track

9u30 - 10u30 Music Production #1 - Toon Bosschaert - kostprijs: €8

Hoe bereid je zelf je song voor om op de streaming platformen zoals TIDAL, Spotify & YouTube overeind te blijven tussen de andere songs? Termen als LUFS, dynamiek, peak, loudness, compressie en eq komen kort en bondig aan bod.

Docent: Toon Bosschaert (muzikant, producer, componist)

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

10u30 - 11u Concert studenten productie, audiotechnieken, DJ - Toon Bosschaert - kostprijs: gratis

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

11u - 13u Bandcoaching - Maarten Weyler - kostprijs: €8

In de workshop “bandcoaching” neemt Maarten Weyler muzikanten en zangers op sleeptouw op onnavolgbare wijze. Gedrevenheid, tomeloos enthousiasme, structuur, geduld en een gezonde dosis humor kenmerken zijn aanpak. Muzikale parameters als melodie, ritme, harmonie, samenspel, interactie en “joy of playing” zullen aan bod komen.
Workshop toegankelijk voor muzikanten en zanger(es)s(en) vanaf 15 jaar, niveau beginner tot gevorderd.

Docent: Maarten Weyler (musicoloog, bassist, docent aan het Koninklijk Conservatorium Gent en Staatsconservatorium Istanbul, cultuureducator aan vormingsinstelling Halewynstichting vzw)

Locatie: Auditorium, Muziekcentrum Track

11u30 - 12u30 Music Production #2 - Jonas Detavernier - kostprijs: €8

Heb je al altijd willen weten hoe je nu juist een bepaalde song moet coveren? Of eerder hoe je een eigen arrangement maakt op een zelfgeschreven song? Wil je een nummer volledig in een ander jasje steken? Al deze vragen worden uitgebreid behandeld in de workshop rond het maken van arrangementen. Onder meer door zijn studie aan het conservatorium van Gent en de ervaring die hij heeft opgedaan door te werken voor tv-programma’s zoals ‘Wat een jaar’ en ‘The Voice’ alsook door het arrangeren voor Stijn Kolacny bekend van onder meer 'Scala’, leert Jonas je in de workshop op een gestructureerde manier zelf aan de slag te gaan.

Docent: Jonas Detavernier

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

13u30 - 16u Workshop “technische fiche & podiumsetting voor bands” - Frederiek Derycke - kostprijs: €8

Hoe maak je als band je technische wensen duidelijk? Wat is een technische fiche? Wat met termen als FOH, monitormix of stageplot?
Op al deze vragen heeft Frederiek Derycke, geluidsmixer en zaakvoerder van PA-firma 2FD, een antwoord klaar. Hij maakt je wegwijs daar waar de wereld van de muzikant en de wereld van de geluidstechnicus elkaar raken. Je leert hoe je een leesbare technische fiche opstelt, hoe je de ideale podiumsetting creëert voor jouw band en waar je op moet letten voor een optimale monitormix.

Docent: Frederiek Derycke

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

14u30 - 16u Sing your heart out! Workshop stem in jazz, pop en rock volgens Estill Voice Training - Katrien Van Opstal - kostprijs: €8

Kennis is vrijheid! Een workshop waarin je leert hoe je stem werkt en hoe je die kan oefenen. We gaan diep in op hoe verschillende klanken worden gemaakt. Je leert hoe je je stem vrij kan gebruiken in zowel jazz, pop als rock. En… we blijven ademen!

Docent: Katrien Van Opstal (zangeres, gecertificeerd Estill Voice Training Master Trainer, docente aan academie van Waregem, onderzoekster aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen)

Locatie: tbc

15u - 17u Demo feedback -  kostprijs: gratis - OPGELET: stuur DEMO voor 4 februari in!

Op zoek naar tips & tricks om je nummers en sound te verbeteren? Schrijf je in voor onze demofeedback tijdens On Track, dag van de jazz, pop en music production en krijg feedback van ons panel van muziekpro’s:

- Bert Cambier (Muziekclub N9, jurylid Sound Track)

- Simon Lamont (Manager STAKE, RHEA, Shht, Dirk, Ramkot, Emmy d’Arc, Milo Meskens)

- Elice Spillebeen (Wilde Westen, Vloedgolf)

- Kirsten Kramer (Rockoco, jurylid Sound Track, Vloedgolf)

- Dimitri Andreas (Techno & House producer, Tomorrowland, Dour, I Love Techno,...)

De demofeedback gaat door op zaterdag 19 februari tussen 15 en 18u in het auditorium van Muziekcentrum Track. Je krijgt een drankje én 15 minuten de tijd om één van onze panelleden aan de tand te voelen over waar en hoe je best je songs of tracks kan bijschaven.

Schrijf je in via vi.be, selecteer je 2 beste songs en geef aan welk panellid je voorkeur geniet en waarom. Wij wijzen je een panellid en een tijdstip toe en proberen daarbij rekening te houden met je aangegeven voorkeur. Zo hoort jouw gekozen panellid jouw song op voorhand.

OPGELET! De demofeedback is gratis, maar wordt pas bevestigd na selectie. We nemen hiervoor rechtstreeks contact met je op.

Locatie: Auditorium, Muziekcentrum Track

Partagez cet événement