Time to Talk

You are here

Time to Talk

Time to Talk

07.05.2022
Tijdschema
15:00
Bar open (BK6)
16:00
Panelgesprek
17:00
Levende Bibliotheek
19:00
Fluffy Falafel + dj-sets van De Stroate
Locatie

TIME TO TALK
In het kader van In My Name slaan verschillende Kortrijkse sociale en culturele organisaties op 7 mei de handen in elkaar voor een eendagsprogramma rond de vraag: “Hoe gaan we naar een humaner regularisatiebeleid?”. Mensen zonder papieren leven te lang in onzekerheid en hebben dringend nood aan duidelijkere criteria.

Kom je licht opsteken tijdens het panelgesprek, ga zelf in dialoog tijdens de Levende Bibliotheek of kom gewoon je steun (en handtekening) geven met heerlijke hapjes (Fluffy Falafel), drankjes (Bar BK6) en muziek (host De Stroate dj-sets met o.a. Mr Zodiac).

PROGRAMMA:
---
16u-17u Panelgesprek
In de regularisatieprocedure voor nieuwkomers blijken gaten te zitten. Daardoor ontstaat er in de beslissingen vaak arbitrariteit. Bovendien hebben mensen tijdens die procedure nauwelijks de mogelijkheid om op legale wijze te werken en sociale rechten op te bouwen. Welke impact heeft dat op mensen? Hoe kan dat anders en beter?
Met o.a. Hamid Hisari (intercultureel bemiddelaar bij Artsen zonder Grenzen, mensenrechtenprijs 2016) en Thomas Bellinck (kunstenaar, maakte o.a. de reeks Simple as ABC over de Europese ‘mobiliteitsmanagementmachine’).
---
17u-20u Levende Bibliotheek
De Levende Bibliotheek geeft gelegenheid om gesprekken aan te gaan die anders te weinig plaatsvinden. Aan de balie ontleen je geen boeken, maar mensen die zich beschikbaar hebben gemaakt voor een 1-op-1 gesprek over hun fascinaties, hun kennis of hun levensverhaal. Verhalen van Kortrijkzanen voor nieuwkomers, verhalen van ‘nieuwe’ voor ‘oude’ Belgen, kennis over migratiebeleid, falafelrecepten of voetbal. Vlij je samen neer aan de Leiekaaien voor een gesprek dat je anders niet zou voeren.
 

Partagez cet événement