On stage with Dijf Sanders

You are here

On stage with Dijf Sanders

On stage with Dijf Sanders

20.10.2021
Gratis mits inschrijving
Tijdschema
19:30
Doors
20:00
On stage with Dijf Sanders
Locatie

Tijdens een On Stage With sessie komt een artiest(e) of muzikant(e) bij ons in de zetel zitten en krijgt die carte blanche om een avond zelf in te vullen. Op 20 oktober 2021 komt Dijf Sanders in een intieme setting vertellen over... datgene ze op dat moment kwijt willen. Een On Stage With sessie is altijd geestig, altijd ongedwongen en is een fijne manier om je favoriete artiest eens op een andere manier te leren kennen.

Multi-instrumentalist en componist David ‘Dijf’ Sanders combineert een brede mix van stijlen met een grenzeloze artistieke benadering vol multiculturele melanges. De Gentse kunstenaar heeft altijd aan verschillende projecten, samenwerkingen of producties tegelijkertijd gewerkt - de laatste tijd werkte hij samen met Warhaus, Sylvie Kreusch, Mattias De Craene's MDC III en Wim Vandekeybus (Die Bakchen - Lasst uns tanzen), om er maar een paar te noemen - maar dat belette hem niet ook om solo-platen uit te brengen.

Dijf, die lid was van de (synth) popbands Teddiedrum en The Violent Husbands, wekte al spanning op met het op exotica georiënteerde 'Moonlit Planetarium' (2016), een album dat een experimenteel conflict creëerde tussen percussieve, etnische geluiden en nogal westerse beats, hier en daar aangevuld met zijn mysterieuze vocals.
Na de eclectische parel Java (2017) bracht Dijf Sanders in 2020 Puja uit. Dit keer is het een wereld doordrenkt met de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur. Na zijn reis naar Nepal heeft Dijf zijn veldopnames en indrukken gebruikt om een ​​nieuw universum te creëren samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans.
Een geluidstrance waar monnikgezangen, eclectische beats maar ook mantra-achtige techno worden gecombineerd. Namaste!

In 2021 volgde de EP Lichen met een selectie van rarities op Dijf Sanders’ harde schijf. Dijf herwerkte en compileerde zes nummers die de vorige platen niet haalden. Nostalgische composities die organische elektronica verweven met modern-klassiek.

Partagez cet événement