Sam Amidon

You are here

Complet
©Steve Gullick

Sam Amidon

20.02.2022
COVID SAFE TICKET
In Heaven Kerkconcert
Voorverkoop Wild Card€16,5
Voorverkoop -18 of Studentenkaart€16,5
Voorverkoop€19,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
20:00
DOORS
20:30
SAM AMIDON
Locatie
Organisatie
In Heaven

Amerikaanse folkheld en multi-instrumentalist Sam Amidon zit alweer aan z'n tiende album - simpelweg "Sam Amidon" getiteld. Featuring Belgische gitarist Bert Cools! 

Opgelet: nieuwe locatie! Sam Amidon speelt in B&B De Deugdzonde, Priesterstraat 2, Sint-Denijs

 Ook deze plaat kwam uit op het kwaliteitsplatenlabel Nonesuch Records. De nog maar 40-jarige Amidon mag zich ondanks zijn jonge leeftijd stilaan een veteraan in het genre beginnen noemen. Met 'Sam Amidon' gaat de artiest terug naar zijn eigen voorliefde voor traditionele muziek, improvisatie en verhalen in muziek. Songs, arrangementen en de omringende band staan niet los van elkaar, maar vormen één geheel.

Voor de muzikale begeleiding koos Sam Amidon voor enkele vaste waarden als Chris Vatalero, Leo Abrahams en Shahzad Ismaily. Die vulde hij aan met Ruth Goller (bas), Sam Gendel (saxofoon) en Belgische jazzgitarist Bert Cools. Amidon koos bewust niet voor folkmuzikanten, maar ging voor artiesten met een rijke achtergrond in improvisatie. De creatieve dynamiek die zo ontstond, werd meegenomen in de opnamestudio.

Het resultaat is een album dat barst van de energie en waar de passie van afdruipt. De gelaagde textuur en het spel tussen de muzikanten bezorgt je een warm luistergevoel.

Sam Amidon werkte al samen met iconen als topgitarist Bill Frisell of componist Nico Muhly, maar evengoed het klassieke, veelgeprezen Kronos Quartet. Live deelde hij al het podium met Bon Iver, Emmylou Harris of zijn vrouw Beth Orton. Hij inspireert zich voor zijn nummers op oude volksliederen, arbeiderssongs, verhalen en melodieeën.

Partagez cet événement