Renaud Garcia-Fons Le Souffle des Cordes

You are here

Complet
Renaud Garcia-Fons

Renaud Garcia-Fons

05.12.2021
Le Souffle des Cordes
Voorverkoop€16
Voorverkoop Wild Card€13
UiT-pas tarief€3,2

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Locatie
Organisatie
coproductie met Schouwburg Kortrijk
uitpas

Covid update 03.12.21: Dit concert gaat door. Vergeet geen mondmasker en CST.

Renaud Garcia-Fons is één van de grootste contrabas virtuozen in de wereld.  Sinds meer dan twintig jaar denkt hij over de contrabas als een solo instrument waarvoor hij een eigen stijl en  muziektaal ontwikkelde die hem heel erg kenmerkt.  Zijn unieke stijl is onmiddellijk herkenbaar.  Hij heeft ondertussen vijftien albums op zijn conto staan als componist. Zijn muziek heeft linken met zowel jazz, klassiek als wereldmuziek.  

Na het succes van het album Silk Moon in 2014, opgenomen als duo met de Tukse muzikant Derya Turkan, kreeg Renaud Garcia-Fons zin om met ‘Le Souffle des Cordes’ nog verder te gaan in de ontmoeting tussen klassieke instrumenten en wereldse instrumenten.  ‘Crossover’ in zijn opzet, geeft het project ruimte aan compositie en improvisatie en combineert instrumenten die een oorsprong kennen in verschillende delen van de wereld.  

Renaud Garcia-Fons componeerde een origineel repertoire voor deze bezetting met een eigen schriftuur die de authenticiteit van het spel, de stijl en de cultuur van de traditionele instrumenten combineert.  

Derya Turkan en Serkan Halili vertegenwoordigen de Ottomaanse en Oosterse muziek, daar waar Kiko Ruiz de Flamenco gitaar integreert in het octet.  

Florent Brannens, Amandine Ley, Aurélia Souvignet en Nicolas Saint-Yves, allemaal leden van het Philharmonisich Orkest van Radio France, maakten zich speciaal voor dit project de muzikale schriftuur van Renaud Garcia-Fons eigen.  De contrabas van Renaud Garcia-Fons zelf zorgt voor de eenheid tussen de verschillende werelden van de muzikanten.

Partagez cet événement