Postponed: Driftwood

You are here

Annulé

Postponed: Driftwood

17.04.2020
Voorverkoop Wild Card (exclusief gratis!)€0
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart€10,5
Voorverkoop€13,5
Aan de deur€16,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Locatie

Jullie gezondheid komt altijd op de eerste plaats.Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleren we alle evenementen tot eind april.
Eerst en vooral willen we jullie bedanken om geduldig en dankbaar te reageren op deze beslissing. We werken hard om de concerten te verplaatsen naar een latere datum, en het ziet ernaar uit dat dit voor quasi alle concerten zal lukken.

We zitten echter nog in volle planning modus, en verkiezen om jullie de correcte informatie te bezorgen wanneer we met 100% zekerheid een nieuwe datum kunnen aanbieden. Kocht je een ticket voor 1 van de getroffen concerten? Verwacht de komende dagen een mail in jullie inbox met meer informatie.

 

D R I F T W O O D is het eigenzinnige muziekproject rond stichter en bezieler Sam De Bock. Samen met Patricia Vanneste (voormalig muzikante bij Balthazar, Hydrogen Sea) en Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall) tekent deze veelbelovende band voor een unieke en eigengereide sound die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky, Lamb als Tom Waits. Niet de minste namen, maar deze band staat er dan ook plots als een donderslag bij heldere hemel, BAM!

Het drietal, dat live met 9 mensen het podium overspoelt, pakt meteen uit met een full en debuut album: Only Fighters Left Behind. Een soms gitzwart onderzoek naar de gevolgen van verlies, angst, tekortkoming en eigen afschuw.

Vanneste, die geen verdere introductie behoeft, komt verrassend anders voor de dag. Ze verbaast met beheerste lead zanglijnen en gedurfde, soms tegendraadse strijkersarrangementen. Ze grijpt hier de kans ten volle voor een stap in haar eigen muzikale ontbolstering. Live te zien met basgitaar om de hals stapt ze met deze band naadloos een nieuw leven tegemoet.

Janssens stijgt als multi-instrumentalist boven zichzelf uit en heeft de onverschrokken metronoom van de band, De Bock, perfect weten te beteugelen. In hun eigen muzikale universum lijken beiden elkaar blindelings te vinden en als dat gebeurt worden duivels ontbonden en smeden de aardedonkere teksten plannen om de luisteraar niet snel los te laten.

Soms ‘into your face’ en ‘punchy’ dan weer dromerig en heel sferisch. En of dit alles nog niet genoeg is speelt D R I F T W O O D hun eerste live shows in een door De Bock zelf ontworpen ‘live theatre’. Een plek, vormgegeven als een tijdelijke schouwburg, waar hun muziek in een hedendaags design kan gedijen (De Bock is architect in het dagelijkse leven). Of zoals hij het
zelf omschrijft: ‘Even our music claims to be an architectural gesture because of its physicality and despite of its temporality.’

Partagez cet événement