Piano Day: Jan Swerts

You are here

Annulé
©Francis Van Hee

Piano Day: Jan Swerts

29.03.2022

Wegens onvoorziene omstandigheden kan het concert van Jan Swerts niet doorgaan. 

Jan Swerts bracht eind vorig jaar zijn album "Oud zeer" uit, een plaat over kerkhoven. Ter ere van Piano Day brengt hij deze in de Aula van Crematorium Uitzicht.

Hij had lang last van schroom. Hoorde het wel, zingen over graven van mensen die hij niet kende? En kon hij neoklassieke muziek, het genre waartoe hij gemakshalve wordt gerekend, nog meer typecasten dan als treurige 'kerkhofmuziek'? Desalniettemin bracht pianist en docent Jan Swerts eind vorig jaar met Oud zeer eindelijk zijn langverwachte 'kerkhofplaat' uit. Ze telt tien trage, 'uitgebeende' nummers en is een muzikale verklanking van Swerts' levenslange fascinatie voor de dood. 'Net door het besef van je vergankelijkheid ga je het leven toch meer waarderen?' zegt hij daarover.

Inspiratie voor zijn songtitels haalde hij bij de verzen op grafstenen die hij zag op begraafplaatsen overal te lande: Uw lied was kort en broos, De eeuwigdurende afstand, Alles vergaat, alles verdwijnt. Ook Edgar Allen Poe, Guido Gezelle en Joni Mitchell kleurden mee de plaat. Samen met gitarist Kevin Imbrechts (Illuminine) - afgelopen zomer nog te gast op Night Air - brengt Swerts op Piano Day een passende ode aan de vergankelijkheid.

Partagez cet événement

Crematorium Uitzicht