You are here

01.02 2020

Muziekbeurs 2020

tickets

Gratis mits inschrijving

Inschrijven voor de infosessies doe je via info@muziekcentrumtrack.be.

Na de eerste succesvolle muziekbeurs afgelopen jaar slaan Muziekcentrum Track, Wilde Westen, Conservatorium Kortrijk en Pand.A opnieuw de handen in elkaar voor de tweede editie van de Muziekbeurs. Op zaterdag 01/02/2020 wordt de benedenhal een marktplaats voor de verkoop van muziekinstrumenten en vinyl/cd’s! Traditiegetrouw bieden we tijdens die dag ook verschillende workshops en infosessies aan. Afsluiten doen we ’s avonds in Concertzaal De Kreun met een concert van Tiny Legs Tim.


Inschrijven voor de workshop en/of masterclasses doe je via info@muziekcentrumtrack.be of via 056 27 79 00.

Masterclass “Gitaarimprovisatie Jazz & Blues”- Dimitri Elegheert - Locatie: opnamestudio
✔ 10u tot 10u30 (volzet)
✔ 10u45 tot 11u15
✔ 11u30 tot 12u
Gratis!

Wat moet je allemaal kunnen om een solo te improviseren over een akkoordenschema? In deze workshop zullen we een groot onderwerp als improvisatie opdelen in kleinere stukken. Er zullen technieken aan bod komen die je op weg zullen helpen zoals het gebruik van motieven en licks, alsook repertoire en transcripties van solo’s. Na de workshop heb je hopelijk een idee van waar je aan kan werken om beter te improviseren.

Er zijn drie sessies van 30 min, startend om 10u (volzet), startend om 10u45 en startend om 11u30. Deze sessies zijn identiek.

Workshop “Live video content met Ableton” - Toon Bosschaert – Locatie: multimedialab
✔ 10u30 tot 11u30
Gratis!

In deze 1u durende workshop/demonstratie legt Toon Bosschaert uit hoe hij tijdens zijn live act Boshaard realtime video content aanmaakt, triggert, rendert in het muziekprogramma ABLETON LIVE. Hij gebruikt hiervoor live webcams, foto’s en video die hij via de MaxforLive plug-in EBOSUITE binnen Ableton laat bewegen, veranderen van kleur,... dit alles in functie van de live muziek. Via allerlei tools kan hij zorgen dat het beeld in de zaal héél ritmisch of afhankelijk van de dynamiek beweegt op het grote scherm. De beelden “luisteren” naar de muziek en worden aangepast naargelang wat de muzikanten improviseren. Wat er te zien is, kan de improvisatie dus perfect volgen. Ten slotte legt hij ook uit hoe hij dit ”programmeert” tot 1 groot ableton bestand voor de volledige live set.

DEMO-Feedback - Locatie: De Kreun
13u tot 15u

Gratis, inschrijven via https://vi.be/vibe/portal/calls/46cfb724-f823-4e81-9eae-fbc85888a7be

Op zoek naar tips en tricks om je nummers en sound te verbeteren? Schrijf je in voor onze demo-feedback en krijg feedback van ons demo-panel. Je krijgt een drankje én 15 minuten de tijd om één van onze panelleden aan de tand te voelen over waar en hoe je best je songs of tracks kan bijschaven.

De demo-feedback gaat door op zaterdag 01/02/2020 tussen 13u en 15u in de foyer van De Kreun.

Schrijf je in, selecteer je 2 beste songs en geef aan welk panellid je voorkeur geniet en waarom. Wij wijzen je een panellid en een tijdstip toe en proberen daarbij rekening te houden met je aangegeven voorkeur.
Het demo-panel bestaat uit: Bert Libeert (Goose, B), Dominique Vantomme (Vegir, Axelle Red), Bram Vermeersch (Rifraf, Art-spot, Melkrock), Tom Vangheluwe (Wilde Westen) en Michiel Libberecht (Mooneye).

OPGELET! De demofeedback is een gratis, maar wordt pas bevestigd na selectie. We nemen hiervoor rechtstreeks contact met je op!

Workshop “Delta blues guitar picking“ - Tiny Legs Tim - Locatie: opnamestudio
✔ 13u30 tot 15u
Gratis!

Tiny Legs Tim toont je de basics van acoustisc delta blues style guitar pickingen, het gebruik van de slide/bottleneck in open D en geeft tips en inzichten over hoe je je eigen stijl kan ontwikkelen. Voor wie? Gitaristen die al comfortabel zijn met hun instrument, maar nog geen of weinig kennis hebben van fingerpicking, open tuning, alternating bass of slide,...

Infosessie “Je laten uitbetalen in de muzieksector” – Locatie: AMPLO Auditorium
✔ 15u tot 17u
Gratis!

Geld verdienen met je muziek, het is geen gemakkelijke klus. En dan moet je van die zuurverdiende centen vaak nog een deel afstaan ook. Maar hoe kun je je nu eigenlijk 100% legaal laten uitbetalen voor een optreden, een workshop, een job als geluidstechnicus etc? En hoe zit dat dan precies met btw, belastingen of sociale zekerheid? En wat is nu eigenlijk dat kunstenaarsstatuut? Amplo komt dit allemaal haarfijn uitleggen! Er is ook ruimte voor al jouw vragen, zodat je naar huis gaat met de best mogelijke oplossing voor jouw concrete situatie. Een must voor iedereen die actief is in de muzieksector, van artiest tot technicus!

 

Een standplaats reserveren voor de verkoop van muziekinstrumenten of vinyl/CD’s?
Dat kan hier.
Een standplaats is 2.5m X 2.5m groot.
 

Praktische info:

✔ Inkom: als bezoeker is de beurs gratis toegankelijk!
✔ Adres: Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk
Per trein: Muziekcentrum Track is 200m wandelen vanaf het station Kortrijk
Per fiets: fietsparkings voorzien aan ingang muziekcentrum
Per auto: momenteel ondergaat Kortrijk heel wat wegenwerken, de laatste info over hoe je best het centrum binnenrijdt vind je hier
Parking: dichtstbijzijnde (betalende) parkings zijn Conservatoriumplein, Casinoplein, Schouwburgplein en Kortrijk Weide.

Meer info? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@muziekcentrumtrack.be of via 056 27 79 00.

Partagez cet événement