You are here

Fireplace

17.02 2019

Jaber Fayad & Walid Ben Selim

Kortrijk Centrum

tickets

1 Ticket geeft toegang tot het volledige Fireplace programma! Tickethouders ontvangen een link om hun programma op voorhand samen te stellen. In totaal kan je drie keuzeconcerten meepikken tussen 14u00 en 18u00.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Locatie: Paleisstraat 2C
Timings:

- 14u00: nog tickets beschikbaar 

- 15u30: UITVERKOCHT

- 16u45: nog tickets beschikbaar

De Marokkaanse zanger-dichter Walid Ben Selim en de Syrische luitspeler Jaber Fayad brengen spirituele soefipoëzie op muziek. Maar inhoudelijk draait hun programma om vrede en vrijheid, wat niet verwonderlijk is als je weet dat ze elkaar in 2016 vonden in het AZC Utrecht. Maar ook los daarvan staat één ding vast: je gaat voor de bijl bij het horen van Walids bronzen stemgeluid!

Walid Ben Selim is geboren in de Marokkaanse stad Casablanca en momenteel woonachtig in Zuid-Frankrijk. Hij is een zanger, rapper en dichter die in zijn muziek een brug slaat tussen de Arabische wereld en het westen. Hij zingt eigen teksten en klassieke en moderne Arabische poëzie met een sterke vrijheidsboodschap. Tijdens een jamsessie ontmoette hij de Syrische luitspeler Jaber Fayad met wie  hij onmiddellijk een muzikale connectie voelde. In 2017 traden ze voor het eerst samen op en stonden ze o.a. op Festival Le Guess Who.

Jaber Fayad komt uit de Syrische hoofdstad Damascus waar hij Turkse, Arabische en Azerbedjaanse muziek aan het conservatorium studeerde. Hij speelt ‘ud (de Arabische luit).  Sinds 2015 woont hij in Nederland, waar hij snel weer zijn eigen muziekpraktijk heeft opgebouwd. 

 

Partagez cet événement