Guitarisms met Sander Verstraete een avondje guitar / gear talk met Sander Verstraete

You are here

Nouveau
Guitarisms met Sander Verstraete
©Bert Savels

Guitarisms met Sander Verstraete

02.03.2022
een avondje guitar / gear talk met Sander Verstraete
Voorverkoop€5

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Voor dit evenement is geen CST vereist.

Tijdschema
19:30
Doors
20:00
Sander Verstraete
Locatie

GUITARISMS is terug! Een serie waar we Belgische gitaristen in de spotlight zetten in een intieme setting in De Kreun. Een interactieve avond waar gitaristen hun passie voor gitaren, versterkers, pedalen,... delen met jullie en dit gekruid met heel wat TIPS & TRICKS! Be inspired!

Of het nu is als bassist (Sophia, Faces on TV en Hypochristmutreefuzz) of als componist van minimalistische pianocomposities en geluidstapijten (JON), de voorliefde van Sander Verstraete voor eenvoud, sound en textuur sijpelt altijd door.  Tussen zijn opleiding aan het Conservatorium en deze workshop zit 10 jaar van subsonisch experiment: een decennium vol opnames met fantastische muzikanten en producers én optredens langs kleine kroegen en grote festivalpodia.

Maar ook 10 jaar onophoudelijk zoeken naar karaktervolle bassen, vintage versterkers, versleten snaren, bizarre technieken en onnoemelijk veel effecten, om zo de 'ideale' basklank na te jagen. Dit alles zonder de essentie, de dienende rol als bassist, uit het oog te verliezen. Als Sander zijn 'Pedal Crush' even opzij kan zetten, zullen ook de volgende thema's aan bod komen: Amp vs DI, vingers vs plectrum, geen pedalen vs complex pedalboard, P vs J, basgitaar vs bassynth, flats vs rounds, werkelijk alles dus - zolang het zich onder 1000Hz bevindt.

 

Partagez cet événement